Димитър Аргиров и Соня Чакърова с първи съвместен албум

Димитър Аргиров и Соня Чакърова издадоха първи съвместен албум с народни песни, озаглавен „Душа гори, песен пее”. През септември излезе и първия сингъл на новата им рок група „Горяни“, към който заснеха и видеоклип.

Димитър твори в два стила – рок и фолклор. Сега той се изявява за пореден път в музиката, която носи в гените си като син на големият народен певец Илия Аргиров. Албумът му със Соня Чакърова е резултат от петгодишната съвместна работа на двамата певци. След много записи и концерти заедно те решиха, че е време да зарадват феновете си с обща продукция.

Концертът – промоция беше планиран за 2020 година, но пандемията и Ковид-ограниченията я осуетиха и плановете на Митко и Соня се реализираха през тази година. Това от друга страна им даде още време, през което да направят още три нови песни заедно и така броят им да достигне петнадесет.

Албумът включва песни от пиринския край, като голяма част са от репертоара на бащата на Димитър – незабравимия Илия Аргиров с нови аранжименти, направени от Никола Ваклинов и от двамата певци. Феновете ще чуят и две авторски песни на самата Соня Чакърова.

Плановете на „Дуета от сърце”, както ги наричат почитателите им, са да представят песните на живо след като епидемиологичната обстановка позволи това да се случи.

Музикантът разкри, че продължава да разработва нови песни, оставени в наследство от баща му и че вече усилено работи по записването и издаването на четвъртия си фолклорен албум „Леле, шо е убава”.

Димитър Аргиров и Соня Чакърова завладяват с фолк метъл/ ВИДЕО

Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Израснал е в артистично семейство, син е на големия народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок групи в България.

През септември 1990 г. емигрира в Холандия и после в Италия, като не спира да се занимава с музика, работейки на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор. В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.

Реклама

1 коментар към “Димитър Аргиров и Соня Чакърова с първи съвместен албум”

  • Николинка каза:

    Спрете да пишете статии за подобни хора, които никой не ги знае кои са. Прекланяме се пред таланта им и пред труда им, но има изпълнители на македонски песни, които са много по-успешни и харесвани и от младото поколение, но за тях до сега, не сме прочели, никога, нищо. Пишете за изпълнители като Мария и Магдалена Филатови, Борис Коцаков, Здравко Мандаджиев и т. н. Особено за Борис Коцаков, никога, не сте писали, а той е един от съвременните изпълнители, който прави македонските песни, много слушаеми и достъпни за съвременните слушатели. Нищо против хора като тези, но са си в стил БНТ 89-та година. Далече са от истината на 21-ви век.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!