Джена е седмият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2018

JunonaEra

Джена е седмият номиниран за Фолк Идол 2018, чието име разкриваме. Певицата се радва на огромна подкрепа от феновете!

В продължение на 20 дни читателите на Signal.bg номинираха фолк изпълнителите, а тези дни научавате кои достигат до финалния етап. Имената на певиците и певците обявяваме в произволен ред, а не според броя гласовете и мястото, което заемат в Топ 10.

Музикалните проекти на Джена през 2018-а отново я наредиха сред най-успешните фолк изпълнители.

На 23 февруари Джена представи първият си проект за годината. Сингълът „Диагноза – Ти“, по музика и аранжимент на Велислав Драганински, текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Още с премиерата си лентата направи впечатление както с мащабността си, така и с оригиналния и нестандартен сюжет. Кадрите представят един различен и модерен творчески почерк. Зад реализацията им стои екип от професионалисти, начело с режисьора Георги Марков. Над 10 са участниците във видеото.

Три месеца по-късно звездата представи проекта си „Хулиган“, отново по музика и аранжимент на Велислав Драганински. Текстът е написан от Анастасия Мавродиева. За лентата и този път заложи на режисьора Георги Марков. Сингълът носи промяна в стила на певицата, а също така разчупва рамки и клишета както в музикално, така и във визуално отношение. Парчето е изцяло в модерната R`n`B вълна и излиза извън рамките на попфолка с характерните за жанра дълги отсвири, инструменти и мелодии. Те са заменени от модерен ритъм и вокали, следващи актуалното западно звучене. Видеоклипът също следва тази линия и предлага един нов поглед на стила на Джена. Тя промени драстично визията си. Виждаме я руса, цветна, енергична, свежа и пълна с поглед към бъдещето.

В края на септември излезе колаборацията на Фики и Джена – „Кво те бърка“, по музика и аранжимент на Йорданчо Василковски – Оцко, текст на Мариета Ангелова и режисьор Георги Марков. Песента веднага грабна вниманието на меломаните.

Седем години след появата на тоталния хит на Джена и Андреас – “Да те прежаля“, изпълнителите отново се събраха, за да зарадват своите почитатели. “Не слагай от отровата“ излезе на 11 октомври и бързо се нареди сред хитовете на сезона. Като изпълнител, който винаги е държал на качествената и стойностна продукция, певицата взема активно участие в създаването на музиката и текста на песента, заедно с авторския екип, на който се доверява – Йорданчо Василковски – Оцко /музика и аранжимент/ и Анастасия Мавродиева /текст/. Впечатление прави и ефектното видео, създадено от режисьора Георги Марков. Снимките са реализирани на кариера край София, както и в Ботаническата градина в столицата.

На 21 ноември Джена представи „Яко ми е“, по музика на Damir Jahic – Cekic, текст – Анастасия Мавродиева, аранжимент – Оцко, а режисьор на видеоклипа е Георги Марков. Сингълът е с цветно и красиво видео, като певицата отново залага на модерен саунд и визия, напълно в унисон с актуалните тенденции и предпочитанията на публиката.

Джена бе една от най-ярките звезди в концерта „17 години телевизия Планета“. Актуалната фолк изпълнителка заложи на живото пеене и успя да завладее зрителите в „Арена Армеец“. Тя впечатли публиката не само с глас, но и с перфектна визия и стайлинг с много блясък.

1 коментар към “Джена е седмият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!