Деян Митев представя уникална колекция

Деян Митев е сред предпочитаните изпълнители за сватби и традиционните събори, които в момента са в разгара си. Започва всяко свое участие с китката “Зави се хоро”/ “Гледала мама”. За песните, които е записал разказва пред телевизия „Планета“.

“Повечето от песните в моя първи самостоятелен албум са с характерно Тракийско звучене и са авторски. Вдъхновени са от народните празници и събори. Създават весело настроение, защото повечето са закачливи и игриви.” – подчертава той.

Сред честите му изяви са тези извън пределите на страната ни.

“Радвам се, че част от моите участия са в чужбина. С удоволствие пея за българите там, които милеят и жадуват за хубавата ни народна музика и нашите традиционни български хора. Последното ми гостуване беше в Италия. Два поредни дни бях там и наистина много топло ме посрещнаха нашите сънародници в Милано”- споделя Митев в предаването “Песните на България”.

Вярва, че българската народна песен традиционно се съчетава с хубавата българска носия, защото така се представя най-добре мелодията.

“Аз използвам почти във всички мои песни хубава традиционна носия, характерна за фолклорната област, която представям. Имам няколко мои носии, които са от Тракийския край, но имам намерение да попълня колекцията си с костюми, които са и от други фолклорни области”, казва още Деян Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!