Деси Слава готова за кардинални промени

Изненадващо Деси Слава стана студентка на 42-годишна възраст. По повод поредните рестрикции заради коронавируса певицата казва: „Напоследък започвам да се чудя какво друго бих могла да работя“.

Гласовитата изпълнителка, която еднакво добре интерпретира песни от различни жанрове, не е сигурна какво ще бъде бъдещето й.

„Аз от 16-годишна си изкарвам хляба с музика и не знам какво друго ще мога да правя. Не си представям, че това с пеенето може да приключи“ – споделя притесненията си тя пред „България днес“.

Признава, че никога не е подхващала друга професия, въпреки че е завършва техникум по енергетика в Гълъбово, където се дипломира с отличие. С всички изпити и чертежи се е справяла много добре, но не си представя да се занимава с енергетика.

„Това, което съм учила, може да се прилага само в някоя ТЕЦ. „Оператор на термични и водоенергетични машини и съоръжения“ ми е специалността. Не съм си представяла, че ще стана енергетик. Още докато учех тази специалност, пътят ми вече беше начертан в друга посока. Тогава започнах да се занимавам с музика. Избрах техникума, защото това просто беше най-доброто в града, в който живеех. Преместих се след края на първи срок в девети клас от гимназията в техникума. Още тогава съм си мислела, че е важно да ми даде някаква специалност това, което уча, и тя евентуално да ме насочи къде да се развивам. Не знаех, че ще стана певица, но пък съм разсъждавала с ясна представа да избера най-доброто за себе си“ – обяснява тя.

Деси Слава не сдържа емоцията си от реакциите в мрежата

На въпроса дали наистина обмисля кардинална промяна в професионален план, фолк звездата отговаря така: „Да, минават ми такива мисли. Притеснявам се! Чета и слушам мнения на различни по-отворени и осъзнати хора и някои от тях казват, че всичко това може да продължи 3-4 години. Явно трябва да се научим да живеем по този начин. Икономически и финансово хората няма да са добре, а нашата работа е свързана с това. Когато имаш хляб и платени сметки, чак тогава можеш да си мислиш за забавление. В тази верига ние сме на последно място“.

Десислава разкрива, че тази година й предстои да се дипломира. Учи икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. Определя избора си като осъзнат и целенасочен.

„С цел записах това, представям си, че на по-късен етап от живота си бих се насочила към хотелиерския бизнес. Смятам, че пеенето в клубове ще бъде до време. Не си представям, че на 55-годишна възраст ще пея. С тази идея записах икономика на туризма. Искам, ако започна да се занимавам с това, да имам основа и познания. За момента не съм мислила, но това може би е проект във времето. Тепърва ще видя какви ще бъдат последиците и какво ще се случи след тази пандемия“ – разказва Деси Слава.

 

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!