Две нови песни с премиера в ефира на Фен Фолк ТВ

В ефира на Фен Фолк ТВ направиха премиера две нови песни. „Руска си вода налива“ в изпълнение на Галя Асенова и Приятели. Аранжиментът е дело на Иван Иванов, а музиката и текстът са народни. Видеоклипът е заснет в гр. Банско от екипа на режисьора Ненчо Касъмов.

Втората премиера по Фен Фолк ТВ е песента на Борис Коцаков – Кръчмарица Нина.

„Песента „Кръчмарица Нина“ я чух преди години от български колеги в заведение в Цюрих и ми направи впечатление, колко много се радваха хората на този ритъм и стил. Тогава не знаех, че е стара българска песен, но за съжаление е забравена през годините. Има я записана в сборника с народни песни на Славейков, като там е с доста по-дълъг и обширен текст. Аранжимента направихме с изцяло живи инструменти.“, каза Борис Коцаков.

Изпълнителят сподели още, че по аранжимента е работил заедно с композитора Сашко Митковски от Република Северна Македония. С него успяват да направят песента с типични македонски нотки, за да може да се приеме както подобава от съвременния слушател. За видеоклипа се погрижи екипът на режисьора Ненчо Касъмов. Заснет е в гр. Банско с участието на танцьори от ТФ „Накит“.

1 коментар към “Две нови песни с премиера в ефира на Фен Фолк ТВ”

  • Нина Йотова каза:

    Най – после Борис Коцаков мина към Ара мюзик. Супер. Браво. Ще има успех със сигурност. Кадърен и добър изпълнител е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!