Да намерим идеалния за нас парфюм

Ако някога сте търсили оригинални парфюми в интернет пространството, определено сте наясно какво огромно разнообразие се простира пред нас, ако решим да направим такава покупка онлайн (а и не само). И, както винаги се получава, това многообразие е както преимущество, така и недостатък, понеже сме заринати с различни предложения и е трудно да решим кое от тях ще е най-доброто за нас и идеално ще пасне на природата ни.

Със сигурност сте виждали множество предлагани марки парфюми – Armani, Guess, Versace и още стотици други. И със сигурност се чудите как можете да разберете кой от тях ще ви подхожда. Изборът на парфюм не е чак толкова сложен, но трябва да сте наясно с няколко основни момента, които ще ви помогнат да се спрете на точния за вас аромат.

Всички знаем колко важна е миризмата. Тя ни помага да отличим полезните и приятни вещества от неприятните или опасни такива. Но освен това нейно основно качество, тя същевременно може да пробуди у вас ярки спомени, тъй като обонятелният нерв има връзка с тези области в ума ни, които са свързани с нашата емоционална памет. Това е и причината ароматът на непознат човек често да има способността да пробуди спомена ни за хора, които са ни били близки и са използвали същия този или подобен аромат.

Познаваме хора, които са си избрали един определен парфюм и го носят толкова често, че той се е превърнал едва ли не в тяхна запазена марка. Ако искате и вие да успеете да подберете такъв аромат, то ние сме ви приготвили няколко полезни съвета за подбор на идеалния за вас парфюм.

Първият ни съвет се отнася не толкова до самия процес по избор, а до подготовката за него – и, именно, да не използвате шампоани, балсами, душ гелове, лосиони или парфюми със силна миризма, преди да тръгнете на пазар за парфюми, понеже така ще замъглите аромата.

Следващата стъпка е да разберете какви са различните видове миризми. Ние сме ви приготвили информация за няколко основни аромата:

• Обикновен дървесен аромат. Този тип парфюми имат аромат на мускус, която е комбинирана с мирис на бор, чедър и сандалово дърво.
• Fougere. Тезиароматиса с привкуснамъх, дърво, здравец и лавандула. Обикновеносамъжкипарфюми.
• Дървесни chypreаромати. Наситени с екстракт от растителна смола, която е извлечена от растението labdanum, което се намира по Средиземноморието. Освен това са с добавени дъбов мъх и бергамот. Този тип аромати по принцип символизират елегантността и лукса.
• Морски аромати. Притежават привкус на подправки и цитруси.
• Ориенталски аромати. Те са създадени със съчетаване на аромати на ванилия, канела, мускус и карамфил.
• Флорални аромати. Този тип парфюми са предимно женски и, както подсказва името, носят мирис на едно или няколко различни цветя.
• Зелени аромати. Техният мирис на прясно набрани цветя допринася за свежия им и приятен аромат.

И сега нека пристъпим към съветите. Първо, важно е да проверите добре какъв е ароматът на парфюма, който разглеждате. За тази цел пръснете малко количество от него върху своята китка, за да успеете да разберете каква е миризмата му. Все пак всеки парфюм има своя специфична миризма, чийто точен аромат варира според типа на кожата ви.

Вземете предвид какъв е сезонът. Леките парфюми са идеално решение за топлите дни, понеже кожата ви е по-добре хидратирана и по-дълго задържа аромата на използвания от вас парфюм. От друга страна за зимните дни можете да предпочетете и тежки аромати. Разбира се, винаги можете да изберете няколко различни по аромат парфюма и да ги използвате според сезона и според повода.

Освен това не избирайте първия попаднал ви парфюм. Вместо това се спрете на няколко различни продукта и след това определете кой от тях смятате, че ще е подходящ за вашия вкус и стил. Друг ценен съвет е, ако изпробвате парфюмите, да не изпробвате повече от четири такива едновременно, понеже по този начин ароматите ще се смесят и няма да можете да определите точната миризма на продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!