Даниел Караасенов възроди емблематична песен / ВИЖ

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи видеоклипът на Даниел Караасенов – „Гурбетчийска песен”. Композицията е в изпълнение на младия родопски изпълнител заедно с оркестър „Родопи” и гайдаря Явор Бобев.

Лентата е заснета край реката в село Първенец, откъдето е ръководителят на легендарния оркестър „Родопи” – Борис Христев. Той е автор на музиката и аранжимента, а текстът е народен.

„Отдавна искам да изпея песен на такава тематика, за да покажа колко тежък е гурбетът. Ние, българите, не трябва да забравяме от къде сме тръгнали, кои сме и коя е нашата страна. Не трябва да се оставяме да ни мачкат, тъпчат и третират като нация. Трябва да имаме уважение към истинските и стойностните неща. Трябва да пазим традициите си чисти и неопетнени. Да си спомняме за тях и историята ни не само по празници, а всеки ден” – емоционален е Даниел.

„Животът е твърде кратък, за да се събуждаш със съжаление. Така че, обичайте хората, които се отнасят с вас добре, и забравете за тези, които не го правят. И вярвайте, че всичко се случва с причина. Ако имате шанс, грабнете го. Ако той промени живота ви, допуснете го” – допълва той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!