Горан Брегович получил Свето Кръщение в България - Signal.bg

Горан Брегович получил Свето Кръщение в България

Майсторът на балканската музика Горан Брегович получил свидетелство за Свето Кръщение от Българската Патриаршия. Това се случило още преди година и половина – на 25 септември 2016 г., но стана обществено достояние едва сега. Идейният двигател на „Биело дугме“ се кръстил в софийската църква „Света Неделя“, а повод за това станала молба на негова добра приятелка да стане кръстник на детето й.

Интересен факт е, че като дете той е бил посветен в християнството цели два пъти – веднъж в православна църква, впоследствие и в католическа. За това обаче липсва какъвто и да е документ.

Само след две седмици Брегович ще акостира отново на роден терен. Поредната му визита у нас е свързана с представянето на новия му спектакъл „Три писма от Сараево“. На концерта си в зала „Арена Армеец“ на 13 април той ще зарадва българските си фенове и със специален подарък Three Letters Live CD, което включва въздействащи лайв изпълнения от едноименното шоу. Дискът ще бъде раздаван напълно безплатно в деня на самото събитие след предоставен билет при влизане в залата.

Билети за спектакъла на Горан Брегович с “Оркестър за сватби и погребения” и симфоничен оркестър могат да бъдат намерени на цени от 35 до 55 лв. в мрежата на Eventim./ „Монитор“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!