Големите звезди на сцената на „Фолклорна магия“ Банско - Signal.bg

Големите звезди на сцената на „Фолклорна магия“ Банско

Фестивалът ще представи пазителите на българското народно творчество

Първият национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ ще се проведе от 29 юни до 1 юли в Банско. Форумът има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство.

Фестивалът ще представи пазителите на българското народно творчество. Това са самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и демонстранти на традиционни стоки. Изпълнителите ще се представят на няколко сцени. Те са в Градски парк Банско. Конкурсната програма е целодневна. Конкурсните категории са пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури.

Организаторите Фен Фолк ТВ и Община Банско обявиха и гост-звездите на националния фестивал за народно творчество. За първи път на една сцена, на живо участие ще вземат едни от най-обичаните и популярни изпълнители на народната музика в България. Ще има концертна програма в обедната част на деня, както и вечерта.

На 29 юни на сцената на фестивала ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов. Ще участват още Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден и орк. Щуро Маке.

През втория фестивален ден – 30 юни, жителите и гостите на Банско ще могат да чуят на живо Радостина Паньова, Ива Давидова и Ана-Мария. Ще се насладят и на Неврокопски ансамбъл за песни и танци, гр. Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.

В последния ден от национален фестивал „Фолклорна магия“ – 1 юли, концертът е с Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов – Баровеца, Георги Янев и орк. Орфей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!