Галин: Настанаха такива години, че дори поп изпълнителите правят фолк

Галин се радва, че вратите на другите жанрове са отворени за него

Галин е удовлетворен, че за проекта „112“ има нови попълнения в екипа си. Това са Веселин Николов, хип-хоп изпълнител, с когото са работили по текста и музиката на песента, и Деян Асенов, който е направил аранжимента.

“Щастлив съм, че имам възможност да работя с такива готини, млади и талантливи хора. Те даже са по-млади и от мен. Изключително много се радвам, че вратите от другите жанрове са толкова широко отворени към мен. И аз самият гледам винаги да съм в крак с нещата. Да следя навсякъде какво се случва и това много ми помага да се развивам. В нашия жанр има четири-пет текстописци, които работят за всички изпълнители. Колкото и да си добър, и да имаш идеи, в един момент се получава някакво уеднаквяване на песните. Дори аз самият, понеже съм писал много текстове за мои песни, усещам вече, че имам една моя линия. Имам нужда да вкарам нещо ново, да се консултирам и с други хора” – казва певецът в “Автограф”.

Галин смята, че на младата аудитория днес й харесват динамичните парчета. Текстове, които да са по-близо до хората, на народен език, по-разбираеми. Затова на мода са жаргонните фрази. Според него музиката така се е променила, че вече не може да се каже кое е попфолк и кое не е.

Последните му песни спокойно могат да се наредят до тези на младите поп изпълнители, които в момента са нашумели.

“И в световен мащаб е така. Просто настанаха такива години, че дори поп изпълнителите правят фолк, а какво остава за фолк изпълнителите. Старая се да съм модерен. Може би в момента е моето време и така както ми идват отвътре нещата, те са модерни за това време” – подчертава той.

За есента изпълнителят подготвя нова песен, която е по-лирична. Пак е дискотечна, но самият текст е по-любовен.

“Не мисля, че пускането на дадена песен трябва да е на всяка цена, ако не си сигурен наистина. Прави ми впечатление, че в поп музиката дори по една година чакат, докато пуснат даден проект и то изпълнители, които са в топ класациите. Криско и Гери-Никол от миналата година до сега са предложили само две песни. А ние, попфолк изпълнителите, за една година пускаме поне по четири песни” – обяснява той.

Певецът не мисли, че по-малката продукция на година ще намали броя на участията му, защото хората го харесват и го канят по клубовете като име, а не заради съответната песен.

“Естествено ние трябва да се стараем през цялото време. Не е лесна нашата работа. Давам си сметка за това с всяка изминала година, но аз имам още сила да го правя и възнамерявам да продължавам да го правя” – споделя още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!