Веселин Маринов: Трудно е да виждаш как всичко, което си градил, рухва

Веселин Маринов е обнадежден, че оптимизмът в днешния ден го има. Той идва от десетките съобщения, които получава от почитатели и хора, които знаят колко е чувствителен.

“Ние, музикантите, сме много раними хора, а е наистина трудно, когато виждаш, че всичко, което си градил толкова години, създавал си традиция и си инвестирал, а изведнъж всичко рухва… Питам се – как да съхраня тези мечти и постигнатото!? Да, знам, че животът ще се оправи, обаче каква ще бъде цената? Трудно е за всички, но в такива моменти разбираш кои са истински важните неща – да си здрав, близките ти да си добре и винаги да помниш, че след облаците идва слънце”- споделя певецът пред “Труд”.

Вече има четири песни за нов албум, но само едната от тях е записана. Планира дискът да се появи на музикалния пазар най-рано след три години.

“Догодина имам юбилей – 40 години на сцената, и обикновено с такива концерти обикаляме България две години, така че албумът сигурно ще се забави. Мъчно ми е, че сега няма да си завършим половината концерти от турнето за албума “Легенда за любовта”, но направихме един онлайн концерт, който за три дена имаше над 100 000 гледания. А новите ми песни отново са за любов – не искам да пея за друго, на мен ми се пее за това” – обяснява той.

Маринов признава, че открива вдъхновението в разказите на своя любим писател Йордан Йовков и затова именно те са негова настолна книга.

“Особено в такива тежки моменти, като сегашния, често си препрочитам някоя от неговите истории. Преди няколко години получих едно много затрогващо писмо от моята класна – жената, която ме научи да обичам българската литература. Тогава тя ми писа, каква потребност са песните ми за толкова много хора и сравняваше моя живот и това, което правя със Сали Яшар от “Песента на колелетата”. Много ме развълнуваха думите й и силно изживях това писмо, още повече че тя ме оприличаваше на този герой на Йовков, без да знае, че ми е толкова любим писател” – разказва изпълнителят.

3 коментара към “Веселин Маринов: Трудно е да виждаш как всичко, което си градил, рухва”

  • Майкъл Джексън каза:

    Може ли тоз нов албум да бъде издаден през 3080 година или най добре никога! Моля!!! Стига вече с тези“кавъри“ на ГДР!!! Пък и аудиторията му вече не е сред живите!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!