Васко Лазаров и Йорданка Варджийска отново с дуетна песен - Signal.bg

Васко Лазаров и Йорданка Варджийска отново с дуетна песен

Вижте песента „На Гергьовден кръстена“

Васко Лазаров и Йорданка Варджийска  изненадаха меломаните с нов дует. Емблематичният певец Васко Лазаров  наскоро стана част от фолклорния каталог на Diapason Records. Той направи премиера на най-новия си проект – „На Гергьовден кръстена“, който е в дует с популярната изпълнителка Йорданка Варджийска, с която имат два успешни съвместни проекти. Вече може да гледате видеото в ефира на Фен Фолк ТВ.

Народната песен „На Гергьовден кръстена“ е характерна за западните покрайнини на България. Изпълнителите обаче дават нов прочит на композицията, като залагат на аранжимент с балканско звучене. Соловите фолклорни елементи на цигулка дават акцент и допълват виртуозността мелодията.

„Тази песен ми е любима от години. Обичам автентичния български фолклор и съм изключително щастлив, че с екипа на Diapason Records успяхме да реализираме този проект“ – сподели Лазаров.

Аранжиментът на песента е дело на Валери Димчев, а солист е българският цигулар Рико. Клипът към нея е заснет сред красивата природа край град Сандански. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!