Васил Найденов с откровен коментар за Фики

Васил Найденов е една от емблемите на българската музика, оставил творчество, което е актуално за няколко поколения българи. Легендарният певец никога не е бил равнодушен както към тенденциите в музиката, така и към случващото се в обществения живот на страната.

Познат на публиката и като яростен противник на чалгата, във всичките й измерения, само преди дни той пя рамо до рамо с Фики в „Като две капки вода“.

„Преди дни пях със сина на Стораро. Когато един човек е талантлив и музикално грамотен, независимо, че пее попфолк, когато е музикално грамотен, когато познава стиловете, аз съм длъжен да помогна, ако мога. Резултатът беше добър”- заяви Найденов пред Мариан Станков – Мон Дьо.

„Музиката е над всичко. Ние се делим – политически, сексуално, мисловно, материално. И си доказваме едни неща, като че ли ще живеем 200 века” – подчерта изпълнителят.

Фики като Васил Найденов в „Като две капки вода“ / ВИЖ

Той анализира и времето, в което живеем, като отчете: „Тази липса на уважение помежду ни и този изкристализирал тарикатлък – като че ли е най-важното качество. Имам чувството, че през цялото време трябва да скачаме висок скок. Прецених, че не си заслужава човек да бъде толкова амбициозен, толкова готов на всичко”.

Един от ценните съвети на Васил Найденов към по-младите изпълнители е да всичко, което представят пред публиката да бъде с нужната атмосфера и хъс.

„Много ме е яд като видя кадърно, пеещо момче или момиче, но ми идва да го ритна и да му кажа: „Мръдни, бе! Раздвижи се!”. Талантлив, но няма сърчице, кръв няма, филинг няма, няма тази лудост, не отива напред… Тази биоенергия е изключително важна. Понякога е по-добре да изпееш 5 фалшиви тона, но да имаш блясък в очите, да имаш атмосфера, защото хората го чакат това” – заяви той.

Вижте цялото интервю тук!

1 коментар към “Васил Найденов с откровен коментар за Фики”

  • Таня каза:

    Недоразумението на природата „Боже мой“ взима интервю от „Негово величество“ Васил Найденов, който има два хита в кариерата си. Пасвате си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!