Васил Найденов: Сочеха ме с пръст заради сексуалната ми ориентация

Васил Найденов проговори за сексуалната си ориентация и проблемите, които е изпитвал през годините заради това.

„Имаше един период, в който се дразнех от това, че ме сочеха с пръст заради сексуалната ми ориентация. Бяха написали дори, че съм бисексуален и не ме е срам от това. Така някои хора градяха журналистически кариери” –  сподели легендата на българската музика пред Мариян Станков-Мон Дьо за „Неделята на NOVA”.

Певецът призна, че известността не му харесва. „Когато ме ласкаят, не се чувствам много уютно. Колкото и награди да получаваш, по колкото и червени килими да минеш, ако не си трогнал хората, нищо няма смисъл” – казва Найденов.

На мнение е, че популярните хора са по-самотни. И си обяснява това с по-голямата им взискателност към хората около тях. Допълва, че е взискателен и към самия себе си – често се „самобичувал” и не винаги вярвал и харесвал онова, което прави.

„Без любов не може. Тя е онова, което те кара да правиш музика. Трудно е обаче да се съхранява във времето и да бъде като за първи път” – казва още легендата на родната естрада.

„Имало е моменти, в които съм искал да кажа: „Край” – признава музикантът. И допълва, че Силвия Кацарова е човекът, който го е извадил от най-трудния сред тези моменти.

„Мечтая да бъда по-здрав, по-издръжлив, хората около мен да бъдат по-добри. Ще се радвам, ако самотните се чувстват като сред близки, когато идват на мои участия” – казва още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!