Василиа Петрова е новото лице на Ара Мюзик

Василиа Петрова е новото лице на Ара Мюзик

Василиа Петрова – носителката на 5 награди от Пирин Фолк Сандански 2020, вече е част от музикалното семейство на Ара Мюзик. Големият талант на младата изпълнителка бива забелязан от управителя на музикалната компания Виктор Касъмов.

Самият той споделя, че Василиа му е направила впечатление още от участието си в първото издание на Детски Пирин Фолк 2017, когато тя печели втора награда. До договор с нея обаче се стига едва тази година след изданието на Пирин Фолк 2020.

Ара Мюзик винаги е подавала ръка на млади и талантливи певци, а Виктор Касъмов и екипът на компанията вярват, че Василиа я очакват големи успехи.

Василиа Петрова е родена и израснала град Кюстендил. От 5-ти клас се насочва към народното пеене и започва индивидуални уроци при Адела Харалампиева, а след това става солист на Фолклорна формация ,, Фолк Арт” към НЧ,,Братство 1869” – гр. Кюстендил с диригент и художествен ръководител – Адела Харалампиева.

От тогава до днес не спира да пее и да разпространява народната ни музика.

Василиа Петрова покорява с лекота всяка сцена на която се качи, показателно за това е огромната и колекция от златни медали, първи места, призове, Гран При и специални награди, които безапелационно завоюва. Участва и в редица благотворителни концерти.

Освен народно пеене, обича да танцува и е част от ТФ,, Партньори” – гр. Кюстендил, с които заедно прославят магията на танца и радват хората в България и по света.

Неизменен гост на концерти, празници и събития в родния ѝ град.

Четири години подред печели едногодишна стипендия за даровити деца на Министерството на културата.

Мнение на специалисти фолклористи и певци е, че няма песен от област, която да не може да изпее, а гласът и често е сравняван с този на великата родопска певица Надежда Хвойнева.

Носителка е на редица награди и стипендии в сферата на фолклора. Сред тях се нареждат 5 награди от тазгодишното издание на Пирин Фолк, включително първа награда в Конкурса за изпълнителско изкуство с песента „Жетварка“, две поредни години – първа награда на Международен фолклорен конкурс „Пауталия“- гр. Кюстендил; две поредни години – първа награда в категория „Нашенски славей“ на Национален фестивал за народно творчество Фолклорна магия, Първо място на Детски Пирин Фолк Сандански 2018 г. и много други.

Видеоклиповете на Василиа Петрова се излъчват в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!