Валентин Велчев сменя стила заради най-скъпия си човек / ВИЖ

Валентин Велчев представи първата си балада за рождения си ден на 1 април. Поводът наистина е специален, тъй като песента се нарича „Мамо“ и той я посвети на жената, която му е дала живота.

Досега любимецът на „Пирин Фолк“ се изявяваше само във фолклорния жанр, но с дебютната си поп балада дава сериозна заявка за развитие и извън авторската фолклорна песен.

Ето как самият музикант представи новия си проект в страницата си във фейсбук:

„Навръх рождения си ден, подарявам на моята майка най-скъпата си песен, която направих специално за нея, с цялото си сърце и душа! Мамо, ти си ме дарила с живот, грижила си се за мене в добро и в лошо, дала си и малкото, което си имала, а аз ти поднасям в песен моите благодарности! Благодаря ти затова, че си винаги така всеотдайна, че винаги си до мен и че не спираш да ме подкрепяш и да се раздаваш!
Благодаря на големия ни композитор Пламен Велинов за прекрасната песен!
Благодаря на цигуларите Адриана Пеева, Белла Драганова-Вутева, Борис Косовски и китариста Николай Енчев за участието!
Благодаря на Столична библиотека и лично на директора Юлия Цинзова за възможността да снимаме в красивото мраморно фоайе!
Благодаря на оператора Чавдар Калдиев, с когото работим за първи път, и на режисьора Лео Богдановски за екранизацията, която исках!
Благодаря на легендарната Мая Нешкова за предоставения микрофон, на нейната дъщеря Весела Икономова, както и на Криси Белчева, на Мари и Азад Агасян за съдействието!
Благодаря на най-търпеливия педагог Радослав Стоименов за вокалната изработка на песента!
Благодаря на моята Ванеса Ценова за визията, на Радослав Кръстев за снимките и цялостната помощ по организацията на терен, на Гергана Петкова за консултациите!
Рожденият ден е свързан с подаръци и #Мамо е моят подарък за всички вас, които продължавате да ме подкрепяте!“.

Видеоклипът на „Мамо“ е в канала на Валентин Велчев в YouTube, а песента е на лична и във всички останали стрийминг платформи.

Реклама

2 коментара към “Валентин Велчев сменя стила заради най-скъпия си човек / ВИЖ”

  • Анонимен каза:

    За всички запознати почитатели на музиката в България … от първите акорди на песента става ясно, че това е ново изпълнение на добре известно заглавие от репертоара на Силвия – „Завръщане“. Ето линк към нейната песен https://www.vbox7.com/play:8ee9d90f

  • Мое мнение каза:

    Силвия Завръщане , от албум „Влез в отбора“-2008.
    Охладняха авторите на музика и текст и взеха да препродават авторските си права.
    Уви , Силвия я изпя много прочувствено и стойностно през 2008.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!