Бойка Дангова: Не търся продуценти, продължавам сама

Бойка Дангова представи в „Открит микрофон“ на Signal.bg новия си албум „Лек от времето“. След 20-годишна пауза легендарната попфолк певица се завръща в ефира с нови песни, но в различен стил.  Признава, че фолклорът й дава това, от което се нуждае като изпълнител и е категорична, че не би направила компромис  като записва песни, които не са в нейния натюрел.

„Лек от времето“ е песен, която много харесвам и малко метафорично като лек от времето – песни, които са на фолклорна основа, завещани ни във времето от нашите баби, дядовци…“ – споделя певицата пред водещата Емилия Стоянова.

За песните си, инспирирани от българския фолклор, се доверява се на именити музиканти и автори като сред тях е и друга известна попфолк певица от 90-те години – Антония Рангелова. „Години наред ние не сме се виждали и чували, а тя оставя при композитора Пламен Велинов тази песен, да я запиша аз“ – казва Бойка и не крие възхищението си от своята колежка.

„Всички песни от албума ще бъдат качени в интернет. Няма продажби на дискове толкова много и съм го направила за реклама, за да имам какво да подаря, има и хора, които все още слушат в колите си слушат дискове, не са на флашки“  – подчертава изпълнителката.

Вижте в интервюто какви са причините Бойка Дангова  да престане да записва попфолк песни и защо се е отказала да търси партньорството на продуцентски компании. Ще научите още кои певици от новото поколение харесва и с какво я впечатляват, както и ще възроди ли някои от старите си хитове.

 

Вижте новите песни тук!

Реклама

4 коментара към “Бойка Дангова: Не търся продуценти, продължавам сама”

 • 4estniq каза:

  Много ми хареса интервюто!Просто с кеф го изгледах!Жалко че днешните изпълнители не са такива!
  Между другото от това интервю научих, че дуетния партньор на Бойка е онзи Денислав Нанков, който слушах всеки ден на честота 90MhZ.Дуетната им песен ми е любима и беше най-добрата на миналогодишния Пирин Фолк.
  Искам да ви дам идея за следващия Открит Микрофон – поканете го това момче!Има толкова неща, които той и Еми могат да разкажат за радиото!Аз съм израстнал със Сигнал+, а съм сигурен, че има много други като мен.Радиото го няма вече почти 10 години, но хората го помнят и им липсва!Направете едно такова предаване, със стария екип – съживете спомена за радио Сигнал +!Ще бъде такава наслада за ухото!Аз помня радиото от времето когато се чуваше слогана —“Сигнал+ – радиото на Кеворк Кеворкян” – направете един Открит Микрофон и с г-н Кеворкян, но нека има повече време да говорите, защото има много какво да кажете и разкажете!Поздрави!

 • Почитател каза:

  Радвам се ,че в нашата музикална атмосфера има една такава БЯЛА ЛЯСТОВИЦА, която след толкова години отново долита при нас, за да покаже, че българският фолклор не са само песните, които са пяли нашите баби и дядовци,а има стойностни автори и изпълнители, които тепърва пишат българската музикална култура.
  Благодаря ти БОЙКА ДАНГОВА, за това че както преди 20години и сега не пожела да приличаш на никой,не посегна към лесните песни/както едно време към кавърите/ и отново се завръщаш точно такава каквато твоите почитатели те помним! Успех във всички начинания..
  До слушане

 • Маргарит Радков каза:

  Како Бойке,по ще ти ходи да си намериш работа в някоя верига супермаркети, препоръки за Т-маркет или Билла. Към уникалните си обици можеш да добавиш кръстче или сърчице,ей така,да ти дрънка като си зад касата и питаш: „Карта Билла?“ Абсолютна продавачка си ма,ама за пивачка не ти ходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!