Бисера и Лидия смайват с модерна версия известна песен и величествен клип/ ВИЖ

Бисера и Лидия представят с нов модерен прочит известната фолклорна песен „Рано ми е“ от репертоара на дългогодишната солистка на „Мистерията на българските гласове“ Олга Борисова.

Шопската песен е аранжирана от ANP Music Production – Петър Алексиев, Атанас Борисов и Алекс Нушев. Включва се и първата цигулка на „Софийски Солисти“ – Стоимен Пеев. Режисурата на видеоклипа е Радостин Събев – Шошо.

Бисера и Лидия радват както с уникалните си гласове, така и чрез модерната визия, която представят. Локациите за реализирането на лентата допринасят за въздействието на проекта. Кадрите са снимани в гората над село Балша, а от птичи поглед е заснето и мистериозното село Царичина. Емблематичната пещера „Божиите очи“ и Черни връх също са част от клипа, в който участва и един от водещите танцьори на ансамбъл „Българе“ Светослав Петков, директор и на фолклорния фестивал в Жеравна.

Певиците представят едно своеобразно преминаване през древността с носии, препращащи към траките, населявали нашите земи преди хилядолетия, показват и въздействието на самодивите, както и непреходната сила втъкана в българските носии.

Два внушителни сокола от породата Скитник (Falco Peregrine Peregrinus), специално обучени за състезания, допълват въздействащата картина.

След предишния видеоклип на дуета, който е към песента „Сяйна месечина“, „Рано ми е“ е новата заявка за силата и приемствеността на българската фолклорна традиция.

Наскоро Бисера и Лидия спечелиха призовото място на XV-тия Международен фолклорен конкурс „Пауталия“ в  Кюстендил.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!