Ашли с емоционална версия на знаменита песен / ВИЖ

Ашли представи своя версия на една от емблематичните български песни. В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият фолклорен клип на звездата на Диапазон Рекърдс, който е към песента „Провикнал се Никола“, позната от репертоара на големия Борис Машалов.

Талантливата певица избира точно тази песен, защото мелодията и текста са ѝ много близки, а и с наближаването на Никулден това изпълнение е прекрасен подарък за всички, които празнуват. Любопитното е, че повечето хора си мислят, че песента се казва „Изкарай Гано говедата“, понеже това кулминацията в текста и лесно се помни.

Ашли не се колебае на кого да се довери за аранжимента на „Провикнал се Никола“. Избира талантливия Пейо Пеев, на когото тя се възхищава за постиженията и музикалността, която притежава.

„Не мислихме дълго как да звучи нашия вариант на тази прекрасна народна песен. И двама искахме да е различна, да се откъснем, доколкото е възможно, от стила ѝ досега, но все пак да запази своята идентичност. Истината е, че я направихме от първия път, записахме я с лекота и усмивки“ разказва изпълнителката.

Пейо Пеев не просто работи с певицата по песента, но и приема поканата ѝ да стане част от видеоклипа. Звездата залага на два различни стила – прекрасна носия от северняшкия край и красива, нежна бяла рокля.

Изпълнителката и продуцентът ѝ Ненчо Касъмов, който е и режисьор на видеото, решават да направят контрапункт на двата стила в унисон с различния аранжимент на песента.

„Заснемането на клипа беше изпитание за целия екип. Гледахме прогнозата седмица преди това и тя ни уверяваше, че ще бъде слънчево и не много студено, но уви. Слънцето се появи за кратко, а температурата беше близо до нулата. Ние буквално замръзнахме, особено аз. Хората от екипа поне бяха с якета, а горката аз с тази рокля и носия… Не чувствах ръцете и краката си. Не можех да се преоблека, защото буквално не усещах пръстите си. Болеше много, все едно ме пронизваха дузина ледени игли. Опасявах се, да не предам тази вледеняваща емоция в клипа, старахме се да не си проличи, все пак сме професионалисти. Когато прегледах кадрите се успокоих, защото всичко беше наред и отново с екипа на Фен Фолк ТВ си свършихме работата отлично “ – разказва Ашли.

Реклама

2 коментара към “Ашли с емоционална версия на знаменита песен / ВИЖ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!