Антонина в 29 секунди – „Зад маската“ / ВИЖ

Антонина е известна с провокативните си превъплъщения, но често зад музикалните ѝ проекти остава един скрит образ, който привлича вниманието на екипа, реализирал филма „Зад маската“.

Документалната лента поставя въпроса що е то „публичен образ на артиста“? Авторите взимат за отправна точка творчеството на фолк певицата и тръгват на истинско поетично и визуално пътешествие, започнало през 2019 г. Преди филмът да стане факт, минават много месеци в търсене на различни отговори. Именно така се ражда режисьорското решение певицата да отговаря на важните въпроси чрез стихове.

„Аз съм луда глава и обичам предизвикателствата, но този филм е нещо напълно различно! Истината е, че много се притеснявах. Този пъттрябваше да чета себе си – ако мога така да се изразя“.

В процеса на снимки Антонина отива с тетрадка, от която чете спомени, текстове, писани през годините. Така нито един неудобен въпрос не бива спестен, а отговорите са повече от вълнуващи.

Антонина: Между мен и Радо Шишарката има особена връзка

Филмът поставя и още въпроси – можем ли да наричаме попфолка изкуство и не сме ли твърде предубедени, когато заклеймяваме наред?

Антонина дава своя отговор в 29 секунден тийзър към филма. Тя споделя, че това е именно финалът на лентата.

„Обичам визуалните изкуства, защото те наистина успяват да фокусират енергията и вниманието на зрителя. Никога не съм си представяла, че мога да кажа толкова много в 29 секунди. Обикновено го правя за по-дълго. (смее се) Надявам се филмът да се хареса на зрителите. Аз мога само да кажа, че рядко съм си позволявала публиката да ме вижда в такава светлина.“

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!