4 дена до ПРОМЯНАТА...

Тони Стораро


Тони Стораро

Тони Стораро е артистичното име на Тунчер Фикрет Али – български турчин от гр. Шумен. Понастоящем живее и работи в гр. София и е водещ артист-изпълнител в музикална компания “Диапазон Рекърдс”.

 

От 2000г. Тони Стораро се утвърди като едно от най-актуалните и хитови имена в новата българска популярна музика. Уникалността си Тони Стораро развива благодарение на топлия си, плътен, дълбок и приятен за слушане глас с изключително богата орнаментика, поради което фенове и специалисти го нарекоха “Човекът-глас”.

 

За осем години на музикалната сцена Тони Стораро има в дискографията си единадесет емблематични албума и над 30 песни всепризнати хитове. Изпълнителят пее перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.

 

Първият му албум се казва “Минижуп” и му носи наградата за дебют на специализираното рейтингово сп. “Нов фолк”. През същата година излиза и успешния му дуетен албум с друго водещо име в поп-фолка – Деси, наречен “Имам само теб”. Третият му албум “Нема пари” му носи титлата “Певец на годината за 2001г.”

 

2002г. е годината за експерименти: Тони Стораро първи в бранша записва и пуска албума “Live party”, в който са включени песни от Балканите, записани изцяло на живо с голям оркестър. Успехът от този невиждан дотогава проект не закъснява.

 

Петият му албум “Карай да върви” /2003г./ оставя Тони Стораро в историята на българския поп-фолк с безспорния едноименен хит.

 

През 2005г. Тони Стораро затвърждава върховите си позиции на любим изпълнител в поп-фолка. Албумът “За една жена” ражда тоталните хитове “За една жена” и “Грешница”, които се запяват масово. Всяка песен в този албум е с динамично, различно и екзотично звучене и предлага музикалното богатство на Ориента, поднесено по възможно най-комерсиален начин. Използваните звуци и луповете са уникални и специално възложени за изработка в звукозаписно студио в Германия.

 

През същата година Тони Стораро взема приз за “Виртуозно майсторство” на Осмите годишни награди на сп. “Нов фолк”.

 

Много веселие и купонджийско настроение създава Тони Стораро със следващия си албум “Теб обичам” /2005г./ В него се откроява дуетът му с примата на българската естрада Йорданка Христова, която е впечатлена от таланта на Тони Стораро.

 

През декември 2006 излeзe албумът на гласовития изпълнител “Балканско сърце”, в който той е събрал на едно място като свои дуетни партньори едни от най-големите имена на балканската музика - сръбската звезда Йована, новият Таркан- младата турска надежда Бурак Азис, Десислава и кралицата на балканската музика- магнетичната Джансевер.

 

Следващият албум на Тони Стораро – десети поред бележи своеобразен юбилей в кариерата на попфолк изпълнителя. Той се казва „Best vol.1” /2007/ и в него са събрани част от най-големите хитове на Стораро през годините, както и новите хитове „Не заслужавам” и тоталният хит „2, 3, 4”, с който Тони Стораро завладя класациите и сърцата на феновете.

 

През 2007 година изпълнителят напълно сразява конкуренцията и получава две престижни награди:

2007г. – Награда за „Изпълнител на 2007-ма” на Първите годишни музикални награди на Фен ТВ


2007г. – Награда за „певец на 2007-ма” на 10-тите награди на сп. „Нов фолк”


Върху всички албуми на гласовития певец работят утвърдени в България и чужбина хит-мейкъри и текстописци.

 

Тони Стораро е желан дуетен партньор. Освен с досега споменатите Деси и Йорданка Христова, уникалният изпълнител има съвместни песни със Софи Маринова, Таня Боева, Азис, а сега и с Теодора.

 

Задграничните изяви на Тони Стораро са доказателство за интереса към него не само в нашата страна, но и извън пределите й. Той гастролира неведнъж в Гърция, Испания, Белгия, Холандия, Германия… Голям е интересът към него и в Съединените американски щати.

 

През 2005г. Тони Стораро е специален гост на промоцията на магнетичната Джансевер в Германия, а на една сцена “Човекът-глас” е пял с Драгана Миркович /Сърбия/, Тоше Проески /Македония/ и др.

 

На 2.06.2006г.Тони Стораро “нагря до червено” емоциите на публиката, дошла на концерта на турската мегазвезда Таркан в Зимния дворец в столицата. Като специален гост на концерта “големият” Тони беше лично поканен от организаторите на събитието- Sofia music enterprises.

 

През май месец 2008г. Тони Стораро, когото често наричат българския Василис Карас, заради приликата в гласовете на двамата изпълнители, пя на една сцена с Карас в столичен клуб и доказа, че по нищо не отстъпва на гръцкия си колега.

 

През същата година една от хитовите песни на Тони Стораро – „За една жена” бе включена в реалитито Music Idol 2 в България.

 

В края на 2008 година – непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, на пазара се появява единадесетия албум на Тони Стораро. За първи път е постигната целта на издателската компания „Диапазон Рекърдс” и на самия Тони Стораро – проектът да бъде запазен затворен за публиката до неговата пълна реализация. В него има 11 напълно нови за аудиторията песни, които Тони Стораро е изпълнил много виртуозно. Албумът е  многогобещаващ и издържан във всяко едно отношение.

 

Дискография:

 

2014 - Живея само за тебе
2010 - Така ме запомни
2008 - Best vol. 1
2008 - Тони Стораро 2009
2006 - Балканско сърце
2005 - Теб обичам
2004 - Битмейн ашк
2004 - За една жена
2003 - Live party
2003 - Карай да върви
2002 - Нема пари
2001 - Имам само теб
2000 - Минижуп

 

Награди:

 

2010 - Певец на годината / Нов фолк
2009 - Певец на годината / Нов фолк / Фен тв
2008 - Певец на годината / Нов фолк / Фен тв
2008 - Дует на годината за „Престъпление” с Теодора / Нов фолк
2008 - Дуетна кавърверсия на годината за „Престъпление” дует с Теодора / Нов фолк
2007 - Певец на годината / Нов фолк / Фен тв
2005 - Награда за вокално майсторство / Нов фолк
2001 - Певец на годината / Нов фолк
2000 - Дебют на годината / Нов фолк

 


  рейтинг: 2.80


Магазин за бижута