4 дена до ПРОМЯНАТА...

Кондьо разказа историята на живота си

Кондьо разказа историята на живота си

Кондьо /© снимка: Диапазон рекърдс


Кондьо представи видеото към новата си песен „Една история“. Музиката на сърцераздирателната балада е на самия изпълнител, стиховете са дело на Йордан Гергов, а аранжиментът – на Алишан Кошкюнел.

„От много години вече измислям сам музиката на песните си. Влизам в студиото и сякаш Бог ми диктува мелодията. Изпратих демото на текстописеца ми. След 2 часа той ми се обади и ми каза: „Ти усещаш ли, че сега ще изпееш текста на живота ми“. Не можех да повярвам, че за толкова кратко време беше готов. Само като ми прочете началото на припева: „Когато мъж обича, коленичат всички богове“, сълзи ми излязоха в очите, разтреперих се. Няма човек, на когото да съм я пуснал и да не е настръхнал“, разказва певецът.

Той признава, че напоследък песните в попфолка са станали пластмасови, с много ефекти, много агресивни и сексуални и затова има огромен отлив на почитатели от жанра.

„Хубаво е да сме комерсиални, но ние трябва да се върнем и към поезията и чувството в текстовете и мелодиите и нещата ще си дойдат на мястото. Това беше и причината да направя тази песен“, обяснява от позицията на опита си Кондьо.

Във видеото екипът му решава да покаже как преминава един негов студиен запис. В лентата виждаме музикалните продуценти Дали Иванова и Михаил Бургуджиев, който са завършващият елемент и цветът на песните на гласовития сливналия.

Той подарява „Една история“ на съпругата си Янка, с която са преминали и през трудни, но и през много хубави времена заедно.

„Сякаш съм изпял моята история със съпругата ми Янка, историята на живота си, затова и така кръстих песента. Пея, че всеки грях е като сняг, топи се бързо и отминава, хората не сме идеални, но любовта е по-силна от всичко и трябва да си прощаваме. Вярвам, че в края на живота на всеки от нас грешките ще се измият, ще остане само чистата любов“, смята ромският славей.

Промо/ Кондьо - Една история


3    коментара  |    рейтинг: 3.11  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#3   Диапазончо  |  6 December.2017 / 13:51

БРАВО, КОНДЬО! БЛАГОДАРИМ ТИ, ЧЕ НИ ЗАРАДВА С ВИДЕО ВЕРСИЯ НА ПЕСЕНТА "ЕДНА ИСТОРИЯ" - ЕДИН УНИКАЛЕН ПРОЕКТ! САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ НА ИСТИНСКИЯ ПОП-ФОЛК !

#2   Петър Василев  |  6 December.2017 / 12:05

Кондьо е класик в жанра. Хубаво е, че той и още няколко от старите имена правят хубава МУЗИКА! Не всичко е "ша ги паля, ша ги убивам, ша ги мачкам"... толкова много избити комплекси от някакви държанки на повикване, всъщност мачканите са те!

#1   Fergalisious  |  6 December.2017 / 11:48

Когато Кондьо каже, че НИЕ (КОИ НИЕ?!?!?!?!) трябва да се върнем към поезията, мисля си, че държавата вече е надкопала собственото си дъно. Що за поезия ни е предлагал този жанр през всичките години на съществуването му? Слаба силаботоническа рима, най-често с повторения на А или О в края на думата. Ни следа от свободен стих, ни след от екстериоризиране на някакви смислени емоции, само първични желания, послания за еб*не, ревност и някаква тъга, която дори НЕ е меланхолична... :/ Майко България, кога ще се събудиш от този свой път???????????????????????

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута