Коя е Най-харесваната попфолк певица 2018?

Нелина: 20 години ми показвате своята подкрепа и ми давате вдъхновение

Нелина: 20 години ми показвате своята подкрепа и ми давате вдъхновение

Нелина /© снимка: Планета


Нелина представя песните от петия си фолклорен албум със заглавие “За верни приятели”.

“Дадох това заглавие на албума, защото една от песните, включени в него, надделя над останалите и се пребори да даде името си на него. Тя се казва “Верни приятели” и за мен е огромно щастие, че вече е в поздравителните концерти на много радиостанции и телевизии. Това означава, че вие сте я харесали и я поръчвате за вашите празници. Благодаря ви много, правите ме много щастлива!” - разказва тя в “Бащино огнище”.

Изпълнителката разкрива, че е държала да има разнообразие в албума и е включила песни както в най-автентичния им вид, така и с по-модерни аранжименти, каквато е “Българийо, ти майко свята”.

“Искахме да направим и нови авторски песни, които да звучат по един съвременен начин. Като говоря за това, веднага ми идва на ум авторската песен “Дай, кръчмарю” - споделя тя.

“Слънцето трепти да зайде” пък е една специална песен за Нелина, защото е свързана с много положителни емоции и приза на читателите на Signal.bg "Фолклорна песен 2016".

“Това е мелодия, която вие избрахте за “Песен на 2016” в една фолклорната класация. Новина, която страшно много ме зарадва и тук е мястото да благодаря на всички вас, верни мои приятели, които вече над 20 години ми показвате убедително своята подкрепа и ми давате вдъхновение да продължавам да правя нови песни за вас и разбира се, за мое удоволствие. Дано да съм уцелила вярната посока и дано в новия албум да имате много любими ваши песни” - подчертава певицата.

Видеоверсиите на песните в албума “За верни приятели” са снимани на три пъти и с различни танцови ансамбли, за да са разнообразни и интересни за почитателите на българската народна музика.

“Българийо, ти майко свята” е последната песен в албума, но всъщност е първата, която Нелина е записала в студио и е дала тласък на останалите песни. Тя е една от трите авторски песни в албума “За верни приятели”.

“Тя се превърна в химн на моите участия. Винаги я изпълнявам последна и хората стават на крака. Нещо, което много ме разчувства и ме трогва винаги. Дори на някои от участията ми сълзите напират и понякога не мога да си овладея гласа от вълнение. Това е най-върховното щастие, което може да изпита един изпълнител. Безкрайни благодарности на авторите на песента “Българийо, ти майко свята”. Благодаря и на целия екип, с  който снимахме клипа. Много усилия положихме, но песента и вие наистина ги заслужавате!” - казва още звездата.


0    коментара  |    рейтинг: 2.75  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута