Коя е Най-харесваната попфолк певица 2018?

Поли Паскова с две награди в Босна

Поли Паскова с две награди в Босна

Поли Паскова /© снимка: Личен архив


С две музикални награди от международния фестивал за народна музика в Босна  “Raspjevano ljeto” 2017 се завърна любимката на публиката Поли Паскова.

Един от призовете е за цялостен принос, като певицата изнесе и рецитал по време на събитието, събрало музикални изпълнители от различни държави. Най-големите босненски медии взеха интервю от българската фолклорна звезда, а босненската легенда Радмило Зекич покани Поли да запишат дует.

"Посрещнаха ме много топло, като истински приятели. За втори път съм в Босна и имаше голям интерес към българския фолклор. Посетих уникални места, както и манастира Света Петка, който е изграден на огромна площ. Подобен е на нашия Рилски манастир", споделя тя.

След успехите извън България, Поли Паскова подготвя и изненада за българите в Украйна. Тя ще участва в благотворителния концерт на обединителния събор "Към Завета - Кубрат 105", който ще се състои на 16 и 17 септември в село Малая Перещепина, където преди 105 години е открито най-голямото царско погребение за епохата - на българския владетел-обединител Кубрат. Пресконференцията за събитието е на 29 август от 12 часа в БТА.


0    коментара  |    рейтинг: 3.43  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута