Избери Видеоклип на 2017 година / Финален етап

Сузанита: Аз съм скандал и постигнах всичко, което исках

Сузанита: Аз съм скандал и постигнах всичко, което исках

Сузанита /© снимка: Star Reporters


Сузанита, която нашумя покрай скандалното си видео към сингъла "Lucifer & Buddha", оказал се плагиатстван от изключително известна религиозна песен на бахайската вяра, е категорична в интервю за онлайн предаването Star Reporters: "Аз съм скандал! Цяла България говори за мен!".

Наследничката на Орхан Мурад твърди, че е най-обсъжданата в България. Тя заявява, че може да пее и се  гордее се със себе си. "Аз исках да се говори за мен. Всичко, което исках, го постигнах. Продължавам само напред и нагоре" - отсича тя.

Скандалната песен на Сузанита е крадена, видеото бе свалено

Вижте интервюто тук:


17    коментара  |    рейтинг: 3.00  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#17   Ани  |  13 August.2017 / 16:20

Тоя екземпляр ако може да пее,то аз съм трамвай... Постигна единствено подигравки с долнопробния си клип и срина имиджа на баща си.

#16   kliment temelkov  |  13 August.2017 / 08:45

Не може да нзаове заглавие на дори една творба на Ботев. За кво ли ѝ трябва де? Огромно чело ама празно.

#15   Ted  |  13 August.2017 / 04:04

Беше време тази така наречена "изпълнителка" с така наречената и "песен", да бъдат свалени веднъж завинаги. До номер #2 - Елементарен отговор: Въпросният "Каската" е прост човек. Същите са и останалите, участвали в създаването този "блокбъстър", както и онези, подкрепящи го. Същата е и Андреа, която пък, видиш ли, видяла, че тази олигофрения върви незнайно как нагоре, и хоп - "нека бъда забелязана". Един умен и възпитан човек никога не би се заел да участва в това подобие на "проект", още повече да оказва подкрепа, още повече постигайки слава чрез това. Но от всичко и всички, най-изумително, стряскащо и неочаквано, за мен, бе подкрепата на господин Мурад към дъщеря си. Винаги съм го смятал за професионалист, като човек - умен и интелигентен. Очевидно съм живял в заблуда през всичките тези години. Но да оставим това на страна за момент, първоначално, дори не разбрах, че въпросното момиче е дъщеря на Орхан. За съжаление, в България става все по-модерно млади девойки да провокират, както с външен, така и с вътрешен вид. Поради това, не мисля, че популярността и се дължи на факта, че е дъщеря на господин Мурад. Така или иначе, тя щеше да бъде забелязана, пожъне този "успех" дори и без негово споменаване. Жалко е, че възпитанието у младото поколение днес е на такова безобразно ниво. Със сигурност това момиче няма да е последния екземпляр, в очакване сме за бъдещи "артисти" в този бранш. :) Така е, когато и самите родители са обладани от простотия, неспособни да защитят и научат децата си какво Е и какво НЕ Е редно да се прави. Жалко.


#14   Andi  |  12 August.2017 / 23:54

Не знам какво да кажа, тая ме остави в ступор, винаги си мислех, че съм виждал дъното.....

#13   eli  |  12 August.2017 / 23:43

супер е и тя и Гери-Никол са топа

#12   Голям смях  |  12 August.2017 / 23:23

Главата си залагам, че тук поне 5 коментара са написани от един и същ пубертет с различни имена.Много си личи, много.

#11   Стан  |  12 August.2017 / 23:11

Тази пикла направо ме разбива от смях! Ще си чупи главата след години, като и дойде акъла (ако изобщо и дойде). То бива простотия, ама тя направо чупи всякакви рекорди. Всичко около нея ми напомня на онзи индивид Джорджано. Същата съдба я очаква и нея.
Била горда от себе си и това, което направила...Хах! И какво направи? Грами ли спечели?!? Смешница!
Поне от това видео видяхме истинското ''лице'' на Андреа. Разплута, отпусната. И тя е такъв смях, че нямам думи. Тръгнала да ми дава пример с Miley Cyrus...Ало, много запознатата...Когато беше периода, в който Miley изтрещя, тя беше на 21 години, къде си тръгнала да сравняш нейните постъпки, с тези на тази 14 годишна хлапачка? Пък и в случая на Miley Cyrus говорим за истински световен шоубизнес, не псевдо шоубизнеса в България! Направо нямам думи да изразя простотията, която лъха от двете!
За финал подкрепям мнението и на другите хора, писали под мен! ПРЕСТАНЕТЕ да отразявате и обръщате внимание на такива индивиди! По този начин те си мислят, че са направили нещо, с което да се гордеят, понеже акъла им никакъв го няма и не разбират, че будят единствено съжаление; смях у хората!

#10   Сузанита Мурад  |  12 August.2017 / 23:05

Дъщерята на Орхан Мурад стана сензация в интернет със скандален клип
14-годишно момиче стана една от най-коментираните личности в социалните мрежи през последните дни. Артистичното й име е Сузанита и е дъщеря на попфолк изпълнителя Орхан Мурад. Момичето предизвика вълна от коментари с песен и клип, в който е облечена провокативно и пее за... обладаване от Луцифер и Буда. В клипа Сузи е обградена от мускулести мъжаги, издокарана в оскъдно облекло и тежък грим. Мнозина я обвиниха, че поведението й не съответства с възрастта й, а други, че мелодията на песента е крадена. Попфолк изпълнителят Орхан Мурад защити 14-годишната си дъщеря Сузи след скандалното видео. Сузи и баща й обаче изтъкнаха, че в клипа тя играе роля. Той отбеляза, че е запознат със съдържанието на клипа и знае, че в него има туърквания. На свой ред Сузи подчерта, че не чете коментарите за себе си в интернет. Баща й допълни, че много изпълнители също са я поздравили за песента. Баща й я описа като прекрасно, умно, културно и талантливо дете, което е участвало в много благотворителни инициативи. Сузи беше категорична, че няма корекции по себе си, а баща й изтъкна, че й забранява и татуировки. Майката на Сузи също харесала клипа. Дъщерята на Орхан Мурад призна, че се възхищава на Риана, Бионсе и Шакира, харесва и Гери Никол, която също я поздравила за песента.

#9   Том Прайс  |  12 August.2017 / 22:37

„Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали, че подобна кражба ще им се размине“, казва продуцентът на оригиналната музикална творба Том Прайс, с когото разговаря Стоян Георгиев.
„Това е точно същата песен, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 г. Това беше религиозен запис. Правя много религиозна музика за бахайската вяра. Тази религия има повече от 10 млн. последователи по света. (…) Когато ми изпратиха това видео в „Ютюб“, го пуснах… Тя (Сузанита – б.ред.) пееше точно същата мелодия, но не само това – бяха използвали моя запис. В този клип може да чуете моя оригинален запис. Така че това видео в „Ютюб“ е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 г. и песента, която проф. Казем Исаак е написал. Това са нарушения на две авторски права“, казва Прайс.
„Естествено, аз не разбирам български, затова не знам какво точно се пее, но хората, които ми сигнализираха, ми написаха, че има силен сексуален подтекст и това е много странно, защото оригиналната песен е дълбоко религиозна – тя е за Бог. Тази песен възхвалява приноса на Бога. Да вземеш такава сакрална песен и да сложиш сексуално съдържание беше много изненадващо за мен.
И също така бях изумен как са си мислели, че могат да се измъкнат, правейки това. Има 10 млн. души, които познават тази песен… Това е много известна песен по целия свят и дори аз съм я изпълнявал на концерт през 1996 г., по време на откриването бахайския храм в Ню Делхи. Ако беше някоя неизвестна песен – добре, но как са си мислели, че могат да вземат толкова известна песен и да я копират по този начин?
Бях много изненадан... Но аз съм убеден, че те ще бъдат принудени да я свалят от „Ютюб“ и те ще трябва да спрат да я разпространяват, защото това е нарушение на авторски права. Няма да се оплаквам за това, че съдържанието е сексуално или, че това е 14-годишно момиче. Тяхна работа е какво правят. Но не могат да правят това с музиката на някой друг“, казва Прайс.

#8   Дарина Йотова  |  12 August.2017 / 22:33

Приликите между песента на Сузанита и trap парче на арабски диджей отпреди две години вече бяха разконспирирани.
Всъщност не става дума за прилика, а използване на семпъл 1:1. Вярно, звучи екзотично и източно, може да е избран, за да пасва на частта на заглавието, отнасяща се до Буда.
Само че този семпъл е от изключително известна религиозна песен на бахайската вяра.
B оригиналната песен се пее следното:
"О, Боже, славен и свещен! О, Боже, милостив и добър! Освободи ни от трудностите чрез твоята милост и доброжелание. Наистина, ти си милостив и добър!''
Използваният в песента на Сузанита семпъл започва на 19-ата секунда от това видео.
В оригиналния вариант той е изпълняван по-високо.
Представете си песен с подобен текст върху семпли от „Аве Мария“, например. Но въпросът има и друга страна – авторско-правна.
Оригиналната песен Allahumma Ya Subuhun е на близо 40 години. Композирана от е известния австрийски диригент и цигулар Биджан Казем Мисаг и е изключително популярна след последователните на бахайската вяра.

#7   JohnWayne6  |  12 August.2017 / 22:28

Сузанита винаги ме оставя без думи. Не знам какво да мисля и какво да кажа...i'm shook

#6   Иво  |  12 August.2017 / 22:25

Сигнал, моля Ви! Достатъчно достоверен и качествен сайт сте, че да отделяте внимание на подобни елементи, смятащи се за звезди!

#5   Скандалната песен на Сузанита е крадена, видеото бе свалено  |  12 August.2017 / 22:24

Песента на Сузанита „Луцифер и Буда“, в която 14-годишната дъщеря на Орхан Мурад показва средни пръсти, облечена предизвикателно, освен скандална, се оказа и крадена.
Долнопробна, безсрамна крадла! Стана известна с кражба на чуждестранна музика и отгоре на това се е чувствала горда с кражбата си! Гласът й е обработен до неузнаваемост и звучи фалшиво и във видеото си чекне задните части облечена в скъсан чорапогащник! С това ли се гордееш, малка безсрамнице? Че цяла България ти видя скъсания чорапогащник? Въпрос с повишена трудност: Кой й е скъсал чорапогащника?

#4   Любомира Ангелова Дойчева  |  12 August.2017 / 22:18

Сузанита, момиче, виждала ли си се в огледалото?
Погледни се! Имаш огромно ЧЕЛО!

#3   JJ  |  12 August.2017 / 22:14

Сигнал БГ, бъдете коректив, не популяризирайте деградацията и не подхранвайте недоразумения от типа на "Сузанита". И без това обществото ни удря дъното. Игнорирайте ги, търсете и разпространявайте само КАЧЕСТВЕНА музика и КАЧЕСТВЕНИ артисти!

#2   Яна Ангелова Дойчева  |  12 August.2017 / 22:10

Грешка, не може да публикувате това съобщение.

#1   СЪМ  |  12 August.2017 / 22:09

Ти си нагла ,тъпа пикла ,която с кеф ще гледам как ще смачкат ...

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута