Избери ФОЛК ИДОЛ 2017!

Деян Митев представи втория си албум

Деян Митев представи втория си албум

Деян Митев /© снимка: Планета


Деян Митев издаде новия си албум "Зави се хоро", който включва с 13 авторски песни на фолклорна основа.

Жанрово богат и разнообразен, с преобладаващо хороводни мелодии, "Зави се хоро" е втори в музикалната кариера на певеца, но първи като изпълнител от каталога на "Пайнер".

Първата хороводна китка, която е и заглавна за диска, включва  "Зави се хоро" и "Гледала мама" - двете са авторски песни на самия изпълнител. Той е автор и на тракийските хора във втората китка - "Изведе Георги кончето", "Любе Петрано".

"Приятели", по музика на Красимир Христов, е с македонско звучене и е първата песен, която Деян е записал като изпълнител на музикална компания "Пайнер". "Живей за днес", създадена от Полина Дакова и Виктор Йорданов - Кардама, също е в стилистиката на тази фолклорна област.

Хороводната песен "Хей, куме", по музика на Петър Войников, "Хубава бяла Йордана", по текст и музика на изпълнителя, са отново с хороводна насоченост.

Изградена на фолклорна база, но със засилен лиричен поп елемент е песента "Верни приятели" по музика на Красимир Христов и текст на Лили Димова. Певецът създава тракийската ръченица "Бяла Калина", по текст на Таня Стамова. Автор на странджанската песен "Ирина мома хубава" е Христина Белева, гъдуларка в оркестъра на Българското национално радио.

Единствената дуетна песен в CD-то е "Нашата любов", записана с младата певица Томика, по музика на Красимир Христов и текст на изпълнителя.

За "Незифинка болна легнала" Деян признава, че я е чувал в изпълнение на различни народни певци, но е решил да я запише, защото е една от любимите му родопски песни.

Повечето сингли от албума са създадени в последните две-три години и имат видеореализации, добре познати на зрителите на телевизия "Планета Фолк".

Освен заниманията около певческата си кариера, в момента Деян Митев е диригент на битов хор и учител по музика и народно пеене на ученици от СУ “Константин Константинов” в Сливен. Радостен е, че популярността на българския фолклор и традиции сред младите хора нарастват все повече. Не крие удовлетворението си, че е сред желаните гост изпълнители в така популярните хоротеки, в които публиката танцува както традиционни, така и по-непознати български хора.


0    коментара  |    рейтинг: 3.60  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута