Номинирай трима изпълнители за ФОЛК ИДОЛ 2017!

"Горд баща" - четвъртият албум на Здравко Мандаджиев

"Горд баща" - четвъртият албум на Здравко Мандаджиев

Четвъртият самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев - “Горд баща”, вече е в търговската мрежа.

Народният певец е включил 10 фолклорни мелодии от различни етнографски области - тракийски, родопски, северняшки, граовски и др. Албумът е своеобразна разходка по българските земи с мелодиите, които певецът харесва в момента.

Всички песни имат видеореализации, а “Бате Василе”, “Сватба голяма” и “Горд баща” са сред любимите на телевизионната аудитория. Песните за CD-то са създавани, селектирани и записвани близо две години.

Здравко Мандаджиев е композитор на музиката за две от тях, Ивелина Колева, Иван Паскалев и Деян Асенов - на по една, а останалите 5 заглавия са народни песни.

Три от синглите са дуетни: “Бате Василе” е с Ивелина Колева, “Сватба голяма” с Формация Паскалев - Пловдив и “Зьомни ма, момне ли” с Руса Каврошилова.

Меломаните няма как да не забележат богатата звучност, за която допринасят и големия брой гост-музиканти, участвали в записите на песните.

“Горд баща” е четвърти самостоятелен албум за Здравко Мандаджиев, но той има и дуетен -  “Земи огин, запали ме” с народната певица Поли Паскова.

Здравко признава, че новият му проект е с огромна емоционална стойност за него, най-вече заради заглавната песен, създадена и посветена на първородния му син, но и заради личните моменти в останалите авторски мелодии.

“Горд баща” е и първата песен, селектирана за този албум. Ако се погледне от известна дистанция, макар и само с 10 заглавия, дискът изгражда една цяла житейска история: моминство и ергенлък, харесване, сватба голяма, първа рожба, грижи и виното като лек за житейските болки.


0    коментара  |    рейтинг: 3.83  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута