Номинирай трима изпълнители за ФОЛК ИДОЛ 2017!

"Все така да сме" - музикален филм за юбилея на Сестри Диневи

"Все така да сме" - музикален филм за юбилея на Сестри Диневи

Сестри Диневи /© снимка: Планета


Навръх рождения ден на Миглена Динева излезе музикалният филм “Все така да сме”. Сестри Диневи го посветиха на своя юбилей – 10 години на музикалната сцена и 10 години в музикална компания “Пайнер”, съобщават от Планета ТВ.

Филмът включва три нови песни като двете са авторски и са част от албума “С песен на сърце”. Това са “Дръж се, земьо” – хороводна песен, която зарежда със самочувствие и увереност и “Мома Звездица”, заснета сред красивите розови градини на Етнографски комплекс “Дамасцена” в Скобелево. Третата песен е съвсем нова и се казва “Все така да сме” и е по музика и аранжимент на Ангел Ефтимов и текст на Мариета Ангелова.

“През тези години издадохме три самостоятелни албума, записахме много песни. Първата фолклорна програма заснехме в Долината на розите. Беше по време на розобера – един много красив празник, който събира хора от цял свят. Празник, изпълнен с много песни, с много танци” - разказва Миглена.

“Първият албум озаглавихме “Росна китка”. Той ни донесе много радост, много вълнения и емоции. Разбира се и много срещи с почитателите на народната музика. Междувременно аз кандидатствах в Пловдивския университет, който завърших със специалност “Музикална педагогика” - споделя Диляна.

Две години по-късно сестри Диневи издават своя втори албум – “Празник споделен”. Една от песните в този албум  – “Мъри, како Тудоро”, става любима на публиката и се превръща в своеобразна визитна картичка на дуета.

“Третият ни албум  - “С песен на сърце”, бележи едно творческо израстване в нашия професионален път. Той включва, както авторски, така и автентични народни песни” - допълва още Диляна.

“Част от песните в третия ни албум направихме с оркестър “Канарите”. Това са композиции по текст и музика на Атанас Стоев. Мога да споделя, че това е един период на съвместна работа, която ни даде много в нашето творческо израстване. Период, в който аз започнах да уча в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и този месец се дипломирам със специалност “Музикална педагогика” - обяснява Миглена.

На Миглена й предстои дипломиране, а на Диляна едно щастливо събитие – първият рожден ден на дъщеричката й Дария, която я прави много щастлива и горда майка.

“В момента работим по няколко песни, които съвсем скоро ще реализираме като телевизионна продукция. Искаме да благодарим на всички, които през тези години ни подкрепяха, аплодираха и ни даваха стимул да работим и да вървим напред!” - подчертават сестрите.


0    коментара  |    рейтинг: 3.76  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута