Номинирай трима изпълнители за ФОЛК ИДОЛ 2017!

Деян Митев: Живей за днес!

Деян Митев: Живей за днес!

Деян Митов /© снимка: Планета


Деян Митев наскоро засне видеоверсии на две народни песни, които ще бъдат включени в предстоящия му фолклорен албум.

“Песента “Ирина мома хубава” е от странджанската фолклорна област. Тя е авторска песен на фолклорна основа, по текст и музика на Христина Белева и аранжимент на Петър Войников. За снимките на видеоклипа избрах да бъда облечен в традиционна странджанска носия, за да се възприеме и песента по-автентично от всички зрители и почитателите на странджанската народна песен” - казва той в рубриката “Край огнището”.

Втората нова песен на Деян Митев също е авторска с македонско звучене. “Живей за днес” е заглавието, а музиката и аранжиментът са на Виктор Йорданов - Кардама. В текста на Полина Дакова се казва: “Живей за днес! Радвай се на младостта! Изживей я ти, за да ти останат спомени добри за живота и за любовта!”.

Деян Митев не крие, че подкрепя напълно тези думи и иска да ги предаде като послание на своите почитатели с тази песен. Певецът разказва и за снимките на видеоклиповете, заснети от режисьора Петьо Картулев.

“Мои партньори на снимачната площадка са танцьорите от “Етноритъм”. Снимките са реализирани в изключително красиви кътчета на Сливенския балкан, в подножието на Сините камъни и Карандила. И двете песни са включени във втория ми самостоятелен албум, който скоро ще бъде на музикалния пазар” - споделя певецът.

Заглавието, на което той се е спрял, е “Зави се хоро”, по името на тракийска китка, включена в него. Композиите ще са предимно авторски – на самия Деян Митев, Христина Белева, Виктор Йорданов, Красимир Христов и др.


0    коментара  |    рейтинг: 3.41  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута