Номинирай трима изпълнители за ФОЛК ИДОЛ 2017!

Янко Неделчев събра над 60 песни в юбилеен албум

Янко Неделчев събра над 60 песни в юбилеен албум

Янко Неделчев събра в един Мр3 албум песните, които е представял в своите самостоятелни албуми. “Фолклорен извор Мр3 - Янко Неделчев” включва 56 мелодии и 6 хороводни китки.

Появата на фолклорната колекция никак не е случайна, защото 2017 година е юбилейна за народния певец, който през есента ще отбележи 20 години от началото на музикалната си кариера.

Показателен е фактът, че подобни мащабни самостоятелин колекции се издават доста рядко. С Мр3 самостоятелни албуми могат да се похвалят единствено Славка Калчева, Нелина, Тони Дачева и Преслава.

Равносметката за създаденото от Янко Неделчев е доста впечатляваща. Досега той е издал албумите: “Пушка пукна” - 2006, “С песен да се поздравим” - 2007, “Райска земя, българска” - 2008, “Песен моя” - 2010, “Светица си, Българийо” - 2011, както и DVD албумите: “Македонско настроение” - 2008 и “Бисери от Македония” - 2015. Новите авторски песни на фолклорна основа, с които е популярен народният певец, са част от неговата визитна картичка, те са сред най-желаните и изпълнявяни на неговите концерти.

Именно с авторска песен на фолклорна основа Янко Неделчев стартира професионалната си кариера. “Ти си майка” е по музика и аранжимент на Валентин Спасов и с нея печели награда от фестивала “Пирин фолк” в Сандански.

“Фолклорен извор Мр3 - Янко Неделчев” е юбилеен ретроспективен албум, показващ най-значимите заглавия от репертоара на Янко Неделчев в MP3-формат.
Песните са преобладаващо народни, а създатели на музиката на авторските македонски песни са едни от най-изявените имена - Здравко Георгиев, Димитър Динев, Иван Манчев, Александър Кокарешков, както и самият Янко Неделчев. Една от най-очевидните разлики в репертоара на Янко Неделчев е, че той представя песни само от Пиринския край.

“Това ме отличава от другите изпълнители, защото смятам, че песните от Македонския край имат уникална магия. Каква е тя и ние, изпълнителите, не можем да разберем, но песните на нашия край се харесват навсякъде”,подчертава той. В Мр3 колекцията е включена и новата авторска композиция на Янко Неделчев - “Песен за Илико”, записана съвместно с фолклорна група “Перун”.


0    коментара  |    рейтинг: 2.56  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута