Коя е Най-харесваната попфолк певица 2018?

Оркестър "Орфей" специални гости на фестивала в Жеравна

Оркестър "Орфей"  специални гости на фестивала в Жеравна

Един от оркестрите, изпълняващи българска народна музика, с най-много гастроли в Европа е “Орфей”.

От началото на лятото музикантите гостуваха в Лондон, няколко града на Испания, включително и столицата Мадрид, както и във Франкфурт и Манхайм, Германия.

Виртуозният музикант Георги Янев, ръководител на оркестъра, е изключително ценен, както от наши сънародници, живеещи и работещи в цяла Европа, така и от сърби, румънци, албанци и македонци.

Освен с популярните фолклорни мелодии, репертоарът на оркестър “Орфей” е наситен и с музика от различни жанрове от Балканите. Изключително харесвани са авторските песни на Георги Янев и солистката Пепа Янева. Точно затова и музикантите често пътуват в Европа за концерти и лични празници на свои почитатели.

През август оркестър “Орфей” ще бъде специален гост на Фестивала на народната носия в Жеравна. Преди това музикантите отново ще свирят в Испания, Германия и Австрия, както и на много народни събори в страната.


1    коментар  |    рейтинг: 4.60  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#1   Яна Ангелова Дойчева  |  9 July.2017 / 22:39

От началото на лятото музикантите гостуваха в Лондон, няколко града на Испания, включително и столицата Мадрид, както и във Франкфурт и Манхайм, Германия.
През август оркестър "Орфей" ще бъде специален гост на Фестивала на народната носия в Жеравна. Преди това музикантите отново ще свирят в Испания, Германия и Австрия, както и на много народни събори в страната.
Оркестър "Орфей" ще идват ли в Логроньо, Испания?

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута