Коя е Най-харесваната попфолк певица 2018?

Борис Солтарийски и гръцкият певец Йорданис Агапитос на една сцена

Борис Солтарийски и гръцкият певец Йорданис Агапитос на една сцена

Първата вечер на фестивала „Варна МЕЗИ” бе изключително емоционална, посветена на българския фолклор. Кулминацията на празника бе 50-тия юбилей на гайдарят на обичаната ни фолклорна певица - Петър Янев. Както подобава на един истински музикант по душа и призвание – специалният рожден ден бе отбелязан на сцената.

Организаторите на фестилава „Варна МЕЗИ” бяха подготвили изненада за рожденика: торта от пикантки хлебчета и 50 кебапчета, вместо свещички.

По време на космическото изпълнение на Валя Балканска на „Излел е Дельо Хайдутин” празнична заря озари сцената, в чест на талантливия юбиляр.

Повече от 5 000 варненци се забавляваха в първата вечер на фестивала „Варна МЕЗИ”, която продължи до късно през ноща. С песента  „Хубава си моя горо” Валя Балканска, Петър Янев и колегите му - гайдари се разделиха с публиката и пожелаха много настроение и забавление в следващите фестивални дни.

На 7-ми юли „Варна МЕЗИ” продължава с изпълненията на Борис Солтарийски и гръцкият певец Йорданис Агапитос. Вокалът от „Шоуто на Слави ще излезе на сцената в Морската градина в 20:00 часа. На 8-ми настроените е поверено в ръцете на голямата Весна Змиянац и „Трубачи Гуча”, а в последния ден – легендите от „Сигнал” и диджей Джейн Моник, която ще пуска актуални бг и световни хитове са гвоздеят в програмата. Всички концерти са безплатни за гостите на феста.

Много настроение, игри, изненади за гостите на фестивала и богата музикална програма са подготвили организаторите в следващите дни.

Паралелно с това екипът на „Селект мюзил”, Румънеца и Енчев и приятели подкрепят кампанията за кръводаряване. През всички дни от фестивала „Варна МЕЗИ” екип на РЦТХ Варна ще бъде в Морската градина, за да може всеки доброволец да дари кръв.

Всеки ден в град Варна поне 50 човека се нуждаят от преливане на кръв. „Даряването на кръв е най-висша степен на човечност. И докато ние се забавляваме, искаме да дарим част от себе си за хората, които не могад да са сред нас и имат нужда от подкрепа за живот.” – казаха Румънеца и Енчев по време на откриването на фестивала.


0    коментара  |    рейтинг: 4.24  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута