Избери Фолклорна песен 2017/ Финален етап

Райна: На абитуриентския ми бал ми предложиха работа като певица

Райна: На абитуриентския ми бал ми предложиха работа като певица

Райна /© снимка: Планета


С три фолклорни албума в дискографията си и стотици любими народни песни, Райна е една от най-харесваните млади изпълнителки на български фолклор. Но това, което не знаем, е как една песен допринася за нея да хване микрофона и да стане днешната любимка на млади и стари.

“Песните на моето детство не са една и две. Това са песни, които моите баби на времето пееха. Песни, които на сън да ме бутнеш знам. Една от тях е “Лиляно, моме”, песента, която все още не присъства в моя репертоар, но като се замисля, тя ме направи певица” -  разказва изпълнителката в рубриката “От моето детство” на Планета ТВ и допълва още:

“Много интересни са спомените ми, свързани с тази песен. Баща ми дълги години беше музикант и винаги, когато съм ходила на репетиции с него, си тананиках “Лиляно, моме”. Веднъж негов колега ме чу как си пея и ми подаде микрофон. След това другите музиканти коментираха, че доста добре се справям и посъветваха баща ми да помисли в тази насока".

"Явно това ми е дало самочувствие и започнах по-сериозно да репетирам вкъщи, да се оглеждам във витрините и да проявявам артистичност дори. И така, когато ходехме с родителите ми в някакви ресторанти, често вземах микрофона и изпълнявах “Лиляно, моме”. Така се случи и на абитуриентския ми бал. Моите съученици ме помолиха да поздравя нашата класна ръководителка с тази песен. Аз я изпях, а после в заведението, където празнувахме, ми предложиха работа и по този начин започна всичко…” - спомня си фолк звездата.


1    коментар  |    рейтинг: 3.12  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#1   Monica  |  19 June.2017 / 01:34

Няма да е зле да изкара нова песен за лятото. С 1-2 песни на година участия не се докарват. Толкова да я харесвам, а имам чувството, че ужасно я мързи да работи.

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута