Избери видеоклиповете на четвърто тримесечие!

Деян Митев готов с нов албум, промотира видеоклип

Деян Митев готов с нов албум, промотира видеоклип

Деян Митев /© снимка: Планета


Народният певец Деян Митев завършва работата по своя нов фолклорен албум, който ще се появи в каталога на музикална компания “Пайнер”.

Зрителите на телевизия “Планета фолк” вече могат да гледат и най-новото заглавие, което ще бъде включено в диска. Това е песента “Ирина мома хубава”, която направи своята премиера в PlanetaOfficial в YouTube, съобщават от Планета ТВ.

Мелодията е авторска на гъдуларката Христина Белева, а аранжиментът е на Петър Войников, които на стъпили на традиционните ритми от Странджа.

Още едно ново предложение от Деян Митев зрителите могат да очакват съвсем скоро. Това е Пиринската мелодия “Живей за днес”. Двата нови фолклорни видеоклипа са заснети в подножието на Карандила в Сливен, а режисьор е Петьо Картулев.

Тези песни дават заявка за жанровото разнообразие, което ще носи новият албум на изпълнителя. Заглавието, на което той се е спрял е “Зави се хоро”, по името на тракийска китка, включена в него. Композиите ще са предимно авторски – на самия Деян Митев, Христина Белева, Виктор Йорданов, Красимир Христов и др.

Певецът съчетава работата по новия албум с преподавателска дейност. В момента той е учител по музика и народно пеене на ученици от СУ “Константин Константинов” в Сливен, както и диригент на битов хор.

Деян Митев споделя, че напоследък му прави добро впечатление, че младите хора все повече се интересуват от българския фолклор и традиции. Отговор на това той открива и във все по-голямата популярност, която имат хоротеките. Щастлив е, че е сред желаните гост изпълнители там, заедно с които публиката танцува както традиционни, така и по-непознати, но заслужаващи внимание български хора.


0    коментара  |    рейтинг: 4.52  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута