Номинирай трима изпълнители за ФОЛК ИДОЛ 2017!

Космическата Валя Балканска получи плакет за 75-годишнината си

Космическата Валя Балканска получи плакет за 75-годишнината си

/© снимка: Община Смолян


Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави космическата Валя Балканска за рождения ѝ ден. Той ѝ връчи плакет на община Смолян. На 8 януари звездната певица навършва 75 години.

„За Родопите, за родния Смолян и цяла България ти си истинска гордост. С твоя вълшебен глас родопската песен „Излел е Делю хайдутин” лети напред във времето и космическото пространство към звездите. Ние сме временно тук, но твоя глас ще лети вечно в Космоса”, каза кметът на прочутата ни певица.

Той пожела на Валя дълъг живот и здраве, творчески успехи, неувяхваща слава и щастие, за да я има за чест на Смолян, на нашата планина, на родопската песен и на българската култура.

Председателят на Общинския съвет Славка Каменова връчи поздравителен адрес на Валя Балканска, която е и Почетен гражданин на Смолян. Тя също ѝ пожела здраве, успехи и дълго още да ни радва със своя талант.

Развълнуваната и обичана от всички певица благодари за пожеланията и разказа за своите творчески планове през тази година.

Валя Балканска има над 5000 концерта у нас и по света. Истинската слава и донася „Излел е Дельо хайдутин”. През 1987 г. тя е избрана сред 1500 песни, за да лети в открития Космос 60 хиляди години.


3    коментара  |    рейтинг: 2.82  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#3   a  |  16 January.2017 / 01:16

Jiva i zdrava

#2   Велика  |  9 January.2017 / 14:14

Космическата, звездната, обичаната от всички, ама не съвсем. Нейният звук не ме докосва, а вида й ме обижда като жена. Как не се уморихте да говорите от мое и от името на всички име, за да придавате тежест на изопачените понятия и лъжливи думи, с които боравите всекидневно?

#1   Ивайло  |  9 January.2017 / 12:53

България Румъния Сърбия Гърция

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута