Избери ФОЛК ИДОЛ 2017!

Мая Нешкова: Апелирам към всички изпълнители, автори и продуценти

Мая Нешкова: Апелирам към всички изпълнители, автори и продуценти

Мая Нешкова /© снимка: Личен архив


Легендарната певица Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов предоставиха  творчеството си на БНР след скандала с Музикаутор и спирането от ефир на българската музика.

По този повод любимата певица на няколко поколения българи излезе с изявление, в което аргументира позицията си и призова другите изпълнители да я последват.

„През целия ми творчески път, заедно с композитора Кирил Икономов, който е и мой съпруг, сме продуцирали сами нашите проекти. Българското национално радио, както на нас, така и на много талантливи изпълнители подаваше ръка, цедката беше яка, но истинска! Чрез БНР и БНТ, които бяха една структура нашите песни ставаха популярни, а ние любимци на българската публика... Апелирам към всички мои колеги изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти, които са свободни: Последвайте ни и подкрепете БНР, така ще подкрепите себе си и нашата родна интонационна среда. Министерството на културата трябва да отговори пред българския народ защо допусна този монопол и лиши медии, хотели и други ползватели от правото на алтернатива и правото да избира организация, с която да сключат коректен договор!“ - написа във фесбук страницата си.


0    коментара  |    рейтинг: 2.33  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута