Избери ФОЛК ИДОЛ 2017!

Цвети Радойчева: Не нападам Фики, просто изразявам мнение

Цвети Радойчева: Не нападам Фики, просто изразявам мнение

Цвети Радойчева /© снимка: Личен архив


Цвети Радойчева внесе яснота по повод спекулациите в жълти медии, че между нея и Фики има война заради песента "Is This Love", която изпълнителят на "Пайнер" представи в края на ноември. Ето каква е гледната точка на поп певицата, изразена пред Signal.bg:

"По повод нашумелия въпрос около моята песен “This is Love” и измислиците на повечето жълти медии, че нападам Фики Стораро: не го нападам и не казвам, че е откраднал песента си ”Is this Love” от моята, защото кражба на песен означава да вземеш едно към едно мелодия и хармония от друга!

Просто твърдя, че е заимствал от мен, като е взел основната идея - песента му да бъде изпята на английски език, да има повтаряемост на основната фраза „Is this Love”, а за изработката на видеото си също не е имал голямо въображение, тъй като е снимано както и моето - в гората.

За песента на Фики разбрах от мои приятели музиканти, които започнаха да ми я пращат като линк в началото на месеца. Те самите ми пишеха: ”Я виж, виж, Фики е слушал и гледал от теб”. По това време започнаха и покани към мен от  телевизионни предавания, в които искат моето мнение по въпроса, тъй като и те намират общо между ”This is Love“ и ”Is this Love” на Фики.

Моята песен “This Is Love” излезе още преди лятото. Тя е авторска и по нея  работи екип от професионални музиканти. Музиката е на Вели Чаушев, текст - Михаил Ненов, аранжимент - Алекс Нушев и идеята беше да участваме с нея на конкурса Евровизия, но нямахме тази възможност, тъй като БНТ изпрати еднолично Поли Генова.

Независимо от това й направихме видео и тя се завъртя успешно не само по българските музикални телевизии, но и към нея беше проявен интерес и от най-гледаната молдовска и хърватска музикални телевизии.

В България има много талантливи музиканти и певци, които въпреки многото пречки, продължават да намират смисъл в това да създават авторска музика и качествени проекти, и съветвам всеки да прави музика, която отговаря на него самия като същност, като творец и чрез нея да изразява себе си и да стига до публиката, а не да заимства от където му падне".


12    коментара  |    рейтинг: 1.69  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#12   steisi  |  1 January.2017 / 21:07

Тя не била чула песента на Фики, който е един милион пъти по-известен от нея, та нейни познати и приятели и я пращали....пък Фики, който е един милион пъти по-известен от нея, пак повтарям, чул нейната песен и плагиатствал.
Е как става тоя номер?Тя не чувала за него, пък той за нея - да.
Като лъжете, поне го правете по-добре.

#11   Viki  |  1 January.2017 / 20:57

#9 - А коя е Цвети Радойчева и какво е постигнала? Само знае да обикаля предаванията, да се прави на известна и да обижда другите жанрове!

#10   Nelina  |  31 December.2016 / 15:28

Б@си ! От къде никнат такива никому неизвестни певачки като тая,Боневата,Дезаро и т.н ? Някой баш от тях ще взаимства..1 песен нямат популярна (за хит да не говорим) , ама ПР го въртят добре. Потрес са ми такива индивиди ! Тая искала да излезе с това нещо,наречено "песен" на Евровизия.. Б@си излагацията щяхме да сме с такава боза и певачка,дето пее като 5 годишно дете. На светлинни години е от Поли Генова и песента и за конкурса).
Фикрет не го харесвам, но ми омръзна в България да работят най-много именно попфолк изпърнителите, да имат най-много участия, хитове и скъпа продукция на високо ниво, а някакви Никакви без дари 1 хит, с по 5 участия на година е то пред 20 човека и да су бият в гърдите как ги били копирали.. Как да се копира нещо, което никой не е чувал и виждал? Смешки!

#9   bg  |  31 December.2016 / 14:41

Смешковци, кой е Фики и какво е постигнал тоя гнусен м*нгал? Я се скрийте. Горкия не знае английски, ама се излага да мучи на него.

#8   Taqpa  |  31 December.2016 / 14:23

VesaBonevaNikomuizvestnata2

#7   Vilma  |  31 December.2016 / 13:29

Коя е тази Цвети?

#6   найчи  |  31 December.2016 / 13:19

Много ми е интересно от кои предавания са я канили ?
Ако въобще има такива .

#5   .....  |  31 December.2016 / 12:46

https://m.youtube.com/watch?v=qfjCpw9xwWc

Ето я и въпросната песен за който желае да чуе, според мен няма нищо общо с песента на Фики ама както и да е. :/

#4   4  |  31 December.2016 / 12:38

Цвети коя? :D Фики в момента е най-актуалния певец в България, нека си направим малко пиар с него...

#3   николай тодоров урумбеглиев-созопол -23години  |  31 December.2016 / 12:17

интервюто го гледах преди 1месец по българия онеер

#2   .....  |  31 December.2016 / 12:13

Тая пък коя е, за да изразява мнение? Същата като Веси Бонева с уникалната й пи ар стратегия с Галена...отиде в едно предаване в 1 часа през нощта и това беше. Тая неизвестница дори и това не е направила.
Ти работи докато стигнеш успехите на Фики, после си измисляй и разпращай смешните си статии по сайтовете. Неадекватница.

#1   Виктор чужденец  |  31 December.2016 / 12:11

Стига с жалките ви ПР!!!

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута