Избери Фолклорна песен 2017/ Финален етап

Перипетии и вълнуващи срещи белязали турнето на Яница в Америка

Перипетии и вълнуващи срещи белязали турнето на Яница в Америка

Яница /© снимка: Личен архив


Наскоро Яница се завърна от американското си турне. Изпълнителката на "Пайнер" разказва пред "Фолкмаратон" как при кацането й в Лас Вегас се оказва, че багажът й е тръгнал по друг път. Тя не крие, че се е сблъсквала и по-рано с подобни проблеми и затова била подготвена за такъв сценарий.

Освен лаптоп и микрофон, Яница носела в ръчния си багаж и сценичен тоалет, така че първото й участие преминало без никакви притеснения. На следващия ден багажът пристигнал на летището и турнето на певицата продължило по график без повече проблеми. Все пак от вълнението и дългия път тя се разболяла и там в ролята на милосърдна сестра се изявила колежката й Мая, която от години живее в Лас Вегас.

Най-голяма част от времето си Яница прекарала в Чикаго, Илинойс, където е била отправната точка за повечето й пътувания и където се намира най-голямата българска общност. В клуб "Енигма", в който са гостували и български и сръбски изпълнители, тя се срещнала и със сръбската звезда Шабан Шаулич. В град Тампа пък имала друга интересна среща - със семейството на Коста Марков, с когото се познава лично. Компанията се забавлявала на влакчетата в увеселителния парк на града.

За Великден певицата била гост и на българския събор в Атланта, където опитала традиционни български гозби, приготвени специално за събора. Яница признава, че най-трудно й е било да преодолява часовата разлика с непрекъснатите полети до различни точки на континента, както и смяната на сезоните, защото за месец време няколко пъти се е озовала в различни сезони.


2    коментара  |    рейтинг: 2.47  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#2   Jason  |  1 June.2014 / 19:06

Как кой?Организаторите разбира се.Петя Романова мисля беше.

#1   30  |  31 May.2014 / 18:27

А интересно кой е поел разходите за тези пътувания, те бяха доста динамични - един ден беше в Сиатъл, и веднага на следващия във Флорида, после пак, и пак...голямо турне явно е направила, но КОЙ е въпросът?????

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута