Коя е Най-харесваната попфолк певица 2018?

Заки: А ако има талант, напъните за оригиналност стават излишни

Заки: А ако има талант, напъните за оригиналност стават излишни

Велизар Соколов-Заки /© снимка: X Factor


Времето е изиграло добра шега на Велизар Соколов-Заки, съдия в X Factor. Днес той - половинката на дует "Авеню", е много по-интересен и очарователен, защото е натрупал и доста житейска мъдрост. Преди години с приятеля му Боби Иванчев преживяха своя миг слава и добре се разписаха за историята - дебютният им албум "Въпроси" е продаден в 35 000 тираж, а клипът "Бягство" се задържа 56 седмици в тв класациите. Заки управлява юридическа кантора, която е специализирана в областта на интелектуалната собственост, пише standartnews.com.

За ролята му на съдия в X Factor, за сблъсъка с толкова много таланти и за завръщането му към музикалната сцена, Заки споделия:

"Когато човек с творческо минало като мен се сблъска с толкова много изгряващи таланти, техният ентусиазъм го увлича и му припомня хубавите моменти от младостта, успеха на сцената, кипежа и тръпката около правенето на музика. Безбройните часове в звукозаписното студио, висенето на снимачната площадка, безкрайните репетиции, интервютата, вперените погледи на хората - през призмата на изминалите години всичко това изглежда привлекателно и подмамващо! Но от друга страна, винаги съм вярвал, че един артист трябва да знае кога да слезе от сцената. И то не заради капризите на публиката, а заради това, че няма какво повече да каже и че творчеството му не предизвиква онази тръпка, която го е накарала да се захване с него. За нас с Боби като дует този момент дойде в края на деветдесетте и началото на новото хилядолетие. Тогава изцяло се отдадохме на предизвикателството да търсим нови форми на изразяване - започнахме да продуцираме други артисти, в чиято музика, надявам се, успяхме да оставим следа от себе си. За мен и този етап отмина. И ето че сега чрез X Factor моята трансформация продължава и намира нов начин да ме запокити обратно във вихъра на шоубизнеса. Така че - не, не бих се върнал отново активно към пеенето и музикалната кариера. Е, може би идеята за концерт пред камерна публика звучи доста привлекателно, но времето ще покаже дали ще се случи. Не бих казал, че предстои "завръщане в бъдещето" - по-скоро мимолетно завръщане в миналото".

Опититие да оригиналност за в шоубизнеса са много както у нас, така и в чужбина, а по върпоса кой какво трябва да направи, какъв да бъде, каква песен да изпее, за да го впечатли, съдията в най-мащабното музикално риалити у нас казва:

"Сложен въпрос! С риск да бъда обвинен в консервативност, ще призная, че не мога да бъда впечатлен от напъни за оригиналност, ако не са подплатени с талант. А ако има талант, напъните стават излишни. И под талант имам предвид не само певческите качества, а креативността, индивидуалността, интелекта, излъчването. Ако един артист притежава тези качества, той ще съумее да си подбере сам или с помощта на продуцента правилните песни, ще ги изпълни впечатляващо и ще остави своята следа както в музиката, така и в съзнанието на публиката. От там до успеха има само една крачка - може да се нарича X Factor България! Такива изпълнители бих подкрепил".


0    коментара  |    рейтинг: 2.85  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута