Избери ФОЛК ИДОЛ 2017!

Нелина: Във фолклора се чувствам на мястото си

Нелина: Във фолклора се чувствам на мястото си

Нелина /© снимка: Йордан Петков


През 2013-та година Нелина отбелязва творчески юбилей. Певицата подчертава, че за двете десетилетия на попфолк сцената първи я подсещат нейните фенове. Пред "Планета" певицата с кадифен глас за пореден път подчертава от какво голямо значение за нея е българската народна песен.

"Аз тази година правя 20 години на музикалната сцена и изглежда, че съм заслужила наградата за Фолклорна певица. Фолклорът е нещото, което правя с най-голямо удоволствие, там се чувствам на мястото си" - споделя тя.

Нелина не крие, че именно чрез народната музика е успяла да получи още по-голямо признание и уважение от най-разнородна публика.

"В началото, когато започнах да пея фолклор, беше удоволствие. След като завоювах позиции в попфолка, усетих, че фолклорът ти вдига имиджа в очите на хората. Гледат много по-сериозно на теб, с голямо уважение, оценяват майсторлъка винаги" - казва изпълнителката.

Носителката на приза "Фолклорен изпълнител на 2012 година" си спомня добре думите, които ѝ е казал ръководителят на оркестър "Канарите" за стойността на народната музика и отговорността пред публиката.

"Навремето Наско Канара ми беше казал: "Пей тази музика, защото ти я можеш и чрез теб младото поколение ще чуе песни, които са изпълнявани от предното поколение, които вече ги няма. Ти имаш отговорността и задължението да продължиш тези песни за новото поколение" - разказва изпълнителката, която в дискографията си има вече три фолклорни албума.


7    коментара  |    рейтинг: 3.02  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#7   Mariq  |  26 March.2013 / 11:15

Нелина става за всичко.Прекрасно пее всякакви песни,и поп фолк и народно и естрада и всичко,за разлика от други,които не стават за нищо друго освен да се разсъбличат и да правят скандали, за да бъдат забелязани.Щом си певец трябва да пееш,а не да правиш шоу,но това харесват тинейджърите, и те са тези,които диктуват какво да се слуша,по този начин печели простотията и голотията,а певици като Нелина остават на заден план,което е много жалко.Не ставала за поп фолк! Та тя е 20 години на сцена!Как се задържа толкова години,като не става?Кой изпя прекрасните песни ,като например\"Лястовица\",\"Гръм\",\"Душата ми\",\"Пей сърце\",\"Живея за теб\",и още много други.Човек и певец като Нелина заслужава голямо уважение за всичко,което прави!

#6   krisi  |  25 March.2013 / 12:09

neli stva za narodna pevica a ne za pop foika

#5   Anna  |  25 March.2013 / 10:07

Браво на Нелина - жената глас! Точно там и е мястото! във фолклора е прекрасна! Изпълнява брилянтно народните песни ,от сърце и душа.От поп фолка много харесвам баладите,които изпълнява с много чувство.Нелина е не само прекрасна певица,тя е и прекрасен човек с голяма душа,много мила и внимателна. Каквито и суперлативи да се кажат за нея никога няма да са в повече.Удоволствие е човек да я гледа и слуша.Пожелавам и много успех , и да продължава да пее хубавите си песни, и да ни радва с прекрасния си глас.

#4   ..................  |  24 March.2013 / 21:35

Браво на Нелина! Много хубаво й се получава във фолклора, наистина. Има млади и умни хора, които слушаме народната ни музика и я почитаме, защото знаем, че тъпата чалга и другите популярни жанрове-помии, не мога и да стъпят на малкия пръст на нашата магична народна музика... Но още повече ще се обръща внимание на фолклора, когато чалгаджийки актуални в момента направят албум с такива песни.. Нека се прави, няма да позволим да се забрави! НЕ гледайте само парите, от тях хубаво няма да видите...

#3   mj  |  24 March.2013 / 21:02

Подкрепям Митко - страхотна жена, уникален глас и чар. Майсторлъка си го има, техниката, присъствието, много е земна. Всичко, което направи, е чудесно. Силна певица, на която пожелавам още много успехи и в идните десетилетия на сцена. Още си слушаме песните и с формация Фаворит и Еми Стамболова, албумите "Душата ми", "Пожар в сърцето", "Изненада", "Пазя любовта", "Най-щастлива", а вече, от няколко години, и фолклорните и брилянти. Едни от любимите ми песни, с които не може да не докосне сърцата на феновете, са "Сънувах те", "Душата ми", "Добре, че вали" и много други. Нелина е глас и певица, които имат задължението да защитават класата, която има тя. Тя не е обикновена певица или някое ново име, тя е жена, която е от изградилите жанра и които не го е посрамила. На нея се пада честта и отговорността да бъде еталон, модел и винаги за пример. Това не са четки излишни или лицемерно подмазване, а просто едно ясно изказване на една бегла оценка за това какво може тази жена и се надявам да ни радва още дълги години с гласа си и лъчезарното излъчване, което демонстрира, независимо дали е на сцена, пред камера или интервю.

#2   toni  |  24 March.2013 / 18:55

bravo

#1   mitko93  |  24 March.2013 / 17:13

Винаги ще уважавам и харесвам Нелина като изпълнител и жена - интелигентна, чаровна и страшно талантлива. Имам много любими нейни поп-фолк хитове и фолклорни песни. Изпълнява брилянтно народна музика - с много жар, с много плам.
Щастлив съм, че преди време успях да я видя на живо и да си направя снимка за спомен с нея - струва си човек да се срещне с изпълнител от нейния ранг, който е и много мил човек.
А снимката, която сте публикували в новината, е прекрасна.

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута