Избери ФОЛК ИДОЛ 2017!

Стефан Митров: Откраднаха "Ще ти говоря за любов"

Стефан Митров: Откраднаха "Ще ти говоря за любов"

Стефан Митров /© снимка: Личен архив


Песента "I Adore You" в изпълнение на Alek Sandar се оказа заимствана от хита на Стефан Митров "Ще ти говоря за любов".

Alek Sandar е плагиатствал припева на "Ще ти говоря за любов", без да се съобрази по никакъв начин със закона за авторско право. Подобни примери се забелязват все по-често от феновете, но остават безнаказани. По думите на певеца, кражбата на припева е очевадна, а приликата на "I Adore You" с песента му е поразяваща.

"Сезирал съм когото трябва и разпространението на това ще бъде спряно от излъчване, докато съдът не се произнесе. Не за първи път ми се случва нещо подобно, но вече минаха всякакви граници. Посегнаха на песента, която до ден днешен остава моята визитна картичка и всеки ще си понесе последствията за това'' - коментира Стефан Митров.

Припомняме, че "Ще ти говоря за любов" е песен на незабравимата Мария Нейкова, перфектно изпята преди години от Стефан Митров. Парчето даде име и на музикалния албум на изпълнителя от 2001 година. През 2010-та Райна и Стефан Митров направиха дуетна версия на песента.

Има ли прилика между "Ще ти говоря за любов" и  "I Adore You" преценете сами.

ВИЖ "Ще ти говоря за любов" на Райна и Стефан Митров:

      

ВИЖ "I Adore You" в изпълнение на Alek Sandar:

      


29    коментара  |    рейтинг: 3.47  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#29   Chris  |  4 October.2013 / 18:49

Текстът на тази песен не е , както тук някой е писал , на Мария Нейкова, тя наистина имаше прекрасна дарба и има много хубави и песни, и текстове, но точно на тази песен текста е на варненският поет Бойко Боев, колкото до това кой от кого е крал, явно много е крадено - и текст , и музика ! Лично познавам автора на текста, както и стихосбирката, където е тази песен/текст/, жалко, че има толкова нечестни игри навсякъде !

#28   фен на музиката  |  23 October.2012 / 16:49

Възмутен съм от цялата история - как може Стефан Митров постоянно да търси слава на чужд гръб. Спомням си скандала през лятото тази година с Тони Димитрова - отново кражби на песни, отново безплатна реклама за да се афишира позабравеният изпълнител. Г-н Митров, не е това начина да се говори за Вас. Това, че сте изпели една песен на Мария Нейкова не Ви прави най-великият певец и автор на песни. А на младият изпълнител Алек Сандар желая успех от сърце. Много хубаво пее, влага цялото си сърце и душа! Радвам се, че не забравя Родината си и не се представя за американец или немец. Успех на Алек Сандар!!!

#27   Рокси  |  21 October.2012 / 20:54

В първите близо 2 мин.от песента на Митров ,няма нито една нота открадната от Алек Сандар. Както и в последната 1 минута на Алек Сандар -овата,няма общо с Митровата. В рефрена са имат известно сходство,но по тая логика би трябвало изпълнителите на рок енд рол,кънтри или салса да са се хванали гуша за гуша.....а тук става дума за балада. Прилики колкото щеш.

#26   В този случай подкрепям Стефан Митров  |  20 October.2012 / 19:19

НАИСТИНА ПОРАЗИТЕЛНА ПРИЛИКА!
"Ще ти говоря за любов" е класика, нежна и много приятна песен, докато другата лично мен ме дразни, не става за слушане...
Преди няколко дни случайно попаднах на копието в youtube и се зачудих откъде ми е позната мелодията на "I adore you", сега вече знам.

#25   Iglika  |  20 October.2012 / 19:17

Писала съм само един коментар под въпросната статия, а сега го правя за втори път. Това може да бъде доказано много лесно. Дори истинското ми име е Иглика, а не се крия зад разни измислени никове, като повечето тук. Само да не се окаже накрая, че отрицателните коментари са писани от един и същи човек, че тогава ще бъде още по смешно и жалко за самия него... Който не усеща никаква прилика, особено в припева на "I Adore You" , той определено се нуждае от преглед при специалист. Учила съм солфеж и имам музикален слух.

#24   musiclover  |  20 October.2012 / 19:03

и коментар 22 май пак е на същия човек. стига си си измислял никове ! само ти говориш за кражба. останалите не намират нищо общо или чуват лека прилика в част от припевите. няма как да става дума за кражба! песента на алек сандар е много по-различна, по-професионална, като звук и като картина. аранжимента е велик. според мен скоро не е имало толкова стойностен и изпипан продкут правен от българин. гордея се, че българин може да направи нещо на такова световно ниво.#23   дЕ Юре  |  20 October.2012 / 18:13

Явно е,че мненията са силно поляризирани и е необходимо мотивирано да бъде доказано,кое е повече- приликите или разликите в горния случай.Но ако не се намери някой ,който недвусмислено да докаже КРАЖБА -то тогава това е чиста КЛЕВЕТА. . И така казуса може бързо да се обърне на 180 градуса.

#22   Iglika  |  20 October.2012 / 17:38

Повечето тук не сте се научили да пишете грамотно и да се изразявате правилно, но иначе сте тръгнали да се правите на музикални критици. Обръщам се към всички глухи: Кражбата си е кражба. Това е безспорен факт, за който въпросният самозванец ще си носи последствията. Повече от очевадно е, че припева на песента на никому неизвестния Alek Sandar е копие на ОРИГИНАЛА на Стефан Митров - "Ще ти говоря за любов". Чудно ми е, докога народът ще изпростява толкова много?! Културата и възпитанието на една голяма част от пишещи тук ги няма никакви. Всеки човек има право да изрази мнение, но начина, по който повечето от вас го правят е потресаващ. Обидните квалификации, с които заливате Стефан Митров, единствено и само ви правят жалки. Вие знаете ли изобщо, що е то УВАЖЕНИЕ?! Видимо е, че ви липсват първите 7 години... Стефан Митров има ГЛАС И МОЖЕ ДА ПЕЕ, за разлика от повечето аматьори, които буквално наводниха музикалния пазар. Той не е нахалник и не се навира непрекъснато в медийното пространство, като някои други, които с повод и без повод са винаги в полезрението на медиите. Човекът има стойностно творчество... Примирете се, че съществуват ИНТЕЛИГЕНТНИ хора, които предпочитат да слушат песните му, но те рядко посещават този сайт, където нормална дискусия не може да се води. Музиката на СТЕФАН МИТРОВ е предназначена само и единствено за ценители, и за хора, които наблягат на качеството пред количеството. АЗ СЪМ ОТ ТЯХ.

#21   musiclover  |  20 October.2012 / 13:43

очевидно е, че стефан митров май си е написал няколко коментара сам ... за пример давам първите два коментара. там сам се опитва да започне дискусия (никовете с яроглифи) или пък коментар 19 на "първокласничка", която изведъж се оказва доста информирана за "ПРОИЗВЕДЕНИЕ КОЕТО СЕ ПРОДАВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН С ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ РЕГИСТРАЦИИ И ДОКУМЕНТИ " ... а коя първокласничка използва думите "ДРАГИ МИ СМЕХУРКО"?
който и да е писал тези коментари: примири се, че повечето хора тук не са на твое мнение. може да има някаква прилика в припевите на песните, но двете песни са прекалено различни за да се говори за кражба. това е истината.


#20   Ivaylo  |  20 October.2012 / 05:46

Поредният търсещ нереална прилика е много гладен за пари. Той прекалено добре знае, че е криза и се опитва по най-долният начин да излезе от нея. Но животът явно му се е сторил прекалено къс и има да наваксва. Жаден за внимание и слава той завидя на талант. Жалко че омразата е изяла чувствата ти :s
Виж: с темата и първите си два коментара можеш да заблудиш само инспекторите по океанология. Всеки безпристрастен малко или силно на глас би ти се изсмял. Повече късмет другият път и приятни забавления на читателите ;)

#19   ПЪРВОКЛАСНИЧКА  |  20 October.2012 / 02:00

ДО '' СЛУШАТЕЛ '' - коментар 18. МНОГО ПРАВИЛНО СИ СЕ НАРЕКЪЛ СЛУШАТЕЛ И ЗАТОВА СИ СЛУШАЙ И НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ СМЕШНО И НЕПОДГОТВЕНО ПО ТЕМАТА. ЖИВЕЙ СИ СЪС СПОМЕНИТЕ ОТ БРИГАДИТЕ И СИ КОПАЙ ДОМАТИТЕ НА СЕЛО. ЧЕЛ ЛИ НЯКЪДЕ ПО ЖЪЛТИТЕ ВЕСТНИЦИ, ЧЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ВЗАИМСТВАТ ДО ОСЕМ ТАКТА ОТ ПЕСЕН. ОК - ТАКА Е, НО ТУК Е ОТКРАДНАТ ЦЕЛИЯ ПРИПЕВ НЕ НА НЯКОЯ БРИГАДИРСКА ПЕСЕН А НА ПРОИЗВЕДЕНИЕ КОЕТО СЕ ПРОДАВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН С ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ РЕГИСТРАЦИИ И ДОКУМЕНТИ ЗА ТОВА. И ПРИПЕВА НА ТАЗИ ПЕСЕН '' ДРАГИ МИ СМЕХУРКО '' Е ДОСТА ПОВЕЧЕ ОТ ОСЕМ ТАКТА. СУПЕР СМЕШНИ И ТЪПИ КОМЕНТАРИ ИМА ПОД ТОЗИ МАТЕРИАЛ , НО ЕДВА ЛИ НЯКОЙ СЕРИОЗЕН ЧОВЕК БИ ИМ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ. НЕ БИХ СИ ПОЗВОЛИЛА ДА НАПИША ВСИЧКО ТОВА АКО НЕ БЯХ НА СТРАНАТА НА АВТОРИТЕ НА '' ЩЕ ТИ ГОВОРЯ ЗА ЛЮБОВ '' И ТАЗИ ПРЕКРАСНА ПЕСЕН. СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ДА НАТИРЯТ НОСА НА НЯКАКВО СМЕШНО ЧОВЕЧЕ КАТО ТОЗИ АЛЕК САНДЕР КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРАВИ НА ПЕВЕЦ. :)

#18   Слушател  |  19 October.2012 / 23:28

Но като се замисля- преди 30тина години с тези елементарни акорди и подобна мелодия пеехме като младежи една такава балада по бригади ,по купони и по плажовете...А когато някой изпееше такова парче по телевизията ставаше НЕГОВО...Една песен има няколко основни компонента -мелодия-експозе и рефрен ,ритъм,аранжимент...в мелодията на двете песни има сходство за кратко време но са с различна структура,куплета на Митров няма нищо общо с тази на Алек Сандар,а а мелодични съвпадения,или както хората ги наричат ТУК -плагиатстване-са допустими в рамките на 8 такта.Така е по света...


#17   Незабравка  |  19 October.2012 / 22:50

Между тия две parqeta има толкова общо,колкото между всеки две тъпи чалгии...И ако песента е на Мария Нейкова,какво плаче тоя одъртял педераст?

#16   Истина  |  19 October.2012 / 22:43

Кой е тоя циганин Митроф,кой е чувал тая тъпа песен?Алек Сандар със сигурност не я чувал нито в Германия,откъдето е,нито във Франция,нито в Щатите,където прави кариера.Сега някакъв циганин решил да си прави реклама на гърба на едно наистина талантливо момче с български корени,но гражданин на света.Глупости!Ми нека го съди,немските адвокати на Алек ще му разкажат играта.

#15   Слушател  |  19 October.2012 / 22:34

Припева на Провинциална пролет на Силвия Кацарова е със същите акорди и хармония. И тя ли е плагиат...

#14   ц  |  19 October.2012 / 13:28

В България няма защита на авторските права,защита на изпълнителските права!От както се появи Поп фолка няма и музика има само порнография и деградация-тотална!Припева е абсолютно откраднат!Стефан да си търси правата но не тук!

#13   Георги  |  19 October.2012 / 12:36

Сега какво излиза тоя Стефан Митров го окрадоха.Той горкия една песен има и те взеха че му я откраднаха.Направо да го съжалиш.
А песента на този Алек Сандър е покъртително ужасно гадна.

#12   reza4kata777  |  19 October.2012 / 12:27

prilikata e mn malka i to v pripeva no tezi akordi mogat da budat 4uti v mn dr pesni
Stefan Mitrov zapo4va da stava ve4e sme6en da vzeme d anarpavi nqkoq dr nova pesen vmesto da se 4udi kakva glupost da izrusi po mediite

#11   blond  |  19 October.2012 / 09:18

o boje ami viye kat kradete ot cujdite kak e sega i te iskaha da kradqt ot vas

#10   Angel Donchev  |  19 October.2012 / 09:05

Edno vreme ti kato se vduhnovqva ot 4ujdi pesni... nqkoi kaza li ti ne6to.. o6te pove4e 4e ti si kradvashe qko... a mom4eto e napravilo pesen koqto nqma ni6to ob6to s tvoqta, pripeva mnogo slabo napomnq na tvoq (ops na Maria Neikova) i kato nastroenie :))) Znam 4e tursish i malkoto reklama, koqto moje6 da izkop4i6 ot mediite, no ne e tova na4ina :)

#9   krasi  |  19 October.2012 / 02:07

Припевите са еднакви, а изпълнението на РАЙНА и СТЕФАН е МНОГО ПО-ДОБРО от това на крадеца

#8   TOYS  |  19 October.2012 / 00:15

Крал е !!! Личи си , и то яко .........
баси кода за сигурност ми излезна :):): дъ бъ нъ гъ зъ (dbngz)

#7   ТОВА Е !  |  19 October.2012 / 00:00

КАК ДА НЯМА ПРИЛИКА БЕ,ВИЕ СТЕ МУЗИКАЛНИ ИНВАЛИДИ ЩОМ НЕ ЧУВАТЕ,ЧЕ ПРИПЕВЪТ Е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ !

#6   Dj Ники  |  18 October.2012 / 23:15

Pesenta ni6to ob6to nqma:-)))))

#5   fen na Alek Sandar  |  18 October.2012 / 23:08

Стига глупости.Почти нищо общо няма.САМО ALEK SANDAR

#4   djeni  |  18 October.2012 / 23:06

вие вече откачихте,няма нищо общо....2 акорда и вече прилика......Стефане стегни се,единствената прилика че и двамата певци са педераси:)))

#3   hardy  |  18 October.2012 / 22:19

Мога да изброя стотици или може би хиляди песни на които музиката си прилича,текстовете си приличат.Не го знам този Alek Sandar,но понякога е допустимо да се получава дубъл.Относно Стефан Митров-приятел ти чули версията на Alek Sandar за това как се е получила песента,че веднага обвиняваш в кражба.Готин изпълнител си недей така.Вярно,че времето ти мина но...Изпълнители които са крали текстове,музика и труд на други сега изведнъж почват да скачат.Я по спокойно.Успех и на двамата изпълнители.

#2   fj';worgi  |  18 October.2012 / 22:02

Е няма такава наглост като този Александър ли е или който ще да е. Как може такова явно плагиатство и то на такъв хит ? Последно време гледам , че много се опитва да се рекламира тук. Даже Десислава се излага да записва някаква песен с тоя , но от него нищо не става. Просто УЖАС.

#1   mj  |  18 October.2012 / 21:23

Как да няма прилика?! Че тя се забелязва от първите акорди и после, когато запява певеца, минава в друга ритмичност, забавя се и леко придава друга мелодия. Куплета е с една мелодия, която преминава в прелюдия към по-забавена версия на припева на "Ще ти говоря за любов", а след това се ремиксира.

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута