Избери Фолклорна песен 2017/ Финален етап

Яница: Имах още много идеи, но не можах да ги осъществя

Яница: Имах още много идеи, но не можах да ги осъществя

Яница и Николай /© снимка: Планета


Новата песен на Яница се получила много бързо. Работата по проекта "Наливай и ме напивай" вървяла с лекота, а това било добър знак, че парчето ще се хареса.

"Песента много бързо се получи, не като друг път, когато съм чакала много във времето, докато станат аранжиментът, текстът и т.н. Този път бързо стана. Забелязвам, че тези песни, които стават по-бързо, са ми доста успешни.Така беше с "Две в едно", "Спешно", сега и тази песен -"Наливай и ме напивай" - обяснява изпълнителката пред "Планета".

Яница активно участвала при подготовката на песента със свои идеи за аранжимента, а и за първи път се представя като текстописец.  "Мартин Биолчев е автор на музиката и аранжимента. Аз исках такова настроение да носи, да е много положителна, лятна... Идеята как да звучи песента беше моя. Също така и за текста, този текст за първи път се изявявам като автор. Мисля, че се получиха нещата. Хората я запяват веднага, защото е лека и закачлива като тема. Такава ми беше идеята и се получи" - доволна е тя от успеха на новия си сингъл.

Както добре знаем, феновете обръщат все по-сериозно внимание на видеоклиповете, които се правят в попфолка, затова и немалка част от изпълнителите са наясно, че могат да са конкурентноспособни само, ако успяват да предлагат адекватни и модерни видеоклипове към песните си.

"За видеоклипа работих с Йордан Петков. Там също много бързо се получиха нещата. Пак исках да е морски, да е хубав, цветен, с много момичета. Мен винаги ме бъзикат, че не съм снимала мъже, а само жени снимам в моите клипове. Момичетата в този клип бяха от агенция, варненки. Понеже го снимахме във Варна, трябваше и статистите да бъдат някъде от този край, за да е удобно за тях и за нас. Снимахме на едно много хубаво местенце - край Каварна, в един комплекс" - разказва Яница.

Тя и екипът ѝ отделили само един ден за заснемането на видеото, което се оказало крайно недостатъчно, за да се реализира изцяло замисълът на певицата, признава тя.

"Лошото е, че имах още много идеи, но не можах да ги осъществя, поради метеорологичните условия. Трябваше ни слънце , а те го даваха две седмици дъждовно. Точно деня, в който снимахме, времето не беше много-много с нас, но въпреки това, пак хубави снимки ни се получиха. Трябваше да изчакаме дъждът да спре - ту валеше, ту спираше. После с момичетата снимахме на един плаж край Камчия. Имаше подводни кадри, с подводна камера, която бяхме взели. Обаче, тъй като морето не беше много чисто в този период, не можаха да ни се получат кой знае колко, но може би след време, за някой друг клип..." - обяснява Яница.


3    коментара  |    рейтинг: 3.65  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#3   velina  |  13 August.2011 / 12:59

Mnogo hubava pesen

#2   2417827  |  13 August.2011 / 12:25

Яница е една от певиците,които могат да пеят.Това,че Митко Пайнера лансира само определени певици- е друг проблем !Харесва ми много песента!

#1   Томи  |  13 August.2011 / 12:07

Песента определено е страохтна, а и клипа също. Добре, че няма подводни кадри, че станаха много клипове с певици под вода. Тази година е доста успешна за Яница до този момент.Дано и остатъка от годината да е силна и в личен и професионален план 8)

  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута