Избери Видеоклип на 2017 година / Финален етап

35 години оркестър „Канарите“

35 години оркестър „Канарите“

Оркестър Канарите /© kanarite.com


Обичаният тракийски оркестър "Канарите" тази година отпразнува 35 години от своето създаване. През всичките тези години инструменталистите и солистките от оркестъра успяват да запазят своята уникалност и музикален колорит.

Експертите неведнъж са определяли "Канарите" като "феноменални" и "неподражаеми" в своите музикални импровизации. Много от песните, композирани от основателя и ръководител на формацията, Атанас Стоев, се приемат от публиката за народни. За тези 35 години много именити народни изпълнители са работили заедно с оркестър "Канарите": Елена Граматикова, Елена Чаушева, Недялка Керанова, Надя Стоева, Стефка Аврамова, Снежана Донева и други.

От тази есен "Канарите" вече са с четири солистки, след като към легендарния оркестър се присъедини и Десислава Иванова.

По случай годишнината на оркестъра, телевизия "Планета" зарадва многобройните почитатели на тракийските виртуози с нов DVD-албум. На музикалния пазар е "Феноменът Канарите", включващ оригиналния телевизионен филм и няколко нови песни. В него експерти и колеги споделят своите впечатления от работата си с едни от най-популярните музиканти в Тракия.


0    коментара  |    рейтинг: 4.67  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
Няма публикувани коментари.
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута