Оркестър "Орфей" радва сънародниците ни в Испания

Оркестър “Орфей” се радва на любовта на публиката не само у нас, но и в чужбина. Особено популярна е формацията в Испания, а концертите й там никак не са малко.

В навечерието на лятото музикантите отново приеха поканата за поредица от музикални срещи със сънародниците ни на Иберийския полуостров. В продължение на няколко дни Георги Янев и неговия оркестър подаряват много добро настроение и хубава авторска музика на почитателите на българския фолклор.

Началото на испанското турне бе поставено на 2 юни в Лерма, а още на следващия ден се състоя концертът на състава в Сеговия.

Финалът ще бъде поставен в Мадрид на 4 юни, а българите там вече са нетърпеливи да посрещнат любимите си артисти от каталога на музикална компания “Пайнер”.

Оркестър “Орфей” прави и премиера на европейска сцена на най-новите си композиции. От началото на месеца “Израсла е Ябълчица”, “Слънчице, изгрей” и китката “Калинина майка/Кум на първо либе” се излъчват с красиви видеоклипове в програмата на телевизия “Планета Фолк” и радват ценителите на българските ритми.