Крисия D прави завръщане на високо ниво

Първата песен, с която Крисия D направи своя дебют като изпълнител на музикална компания “Пайнер”, бе фолклорната мелодия “Лиляно моме”. Тогава тя успя да се открои именно с изпълненията си в този жанр и затова публиката с нетърпение очаква всяка нова песен, вдъхновена от фолклора.

“Вече две години не съм представяла фолклорен проект, затова реших “завръщането” ми в ефира на “Планета Фолк” да бъде на ниво - със стойностна песен, която ще направи впечатление. За мен бе мечта да създам истинска македонска песен и смело мога да кажа, че тази пролет успях да я реализирам” - сподели тя пред Планета ТВ.

Преди няколко дни изпълнителката засне видеоклип на мелодията “Пусти гурбет”, която е изцяло авторска композиция, създадена от доказан екип от професионалисти в Македония. Текстът е на Орце Зафировски, музиката – на Бобан Моисовски, а аранжиментът на Любчо Павловски.

Крисия D споделя, че е много щастлива, че благодарение на работата и записите на песента е успяла да посети Македония. И въпреки че е от този край, това е първото й гостуване в нашата съседка.

Признава, че е останала с прекрасни впечатления от Скопие, както и от топлото и сърдечно посрещане, което е получила там. Успяла е да се запознае с част от популярните имена в музиката и културата, което според нея е една прекрасна възможност за изпълнител като нея, да обмени идеи и опит с професионалисти от Македония.

Крисия D не крие желанието си, името й да се популяризира и на техния пазар, но разбира се - всичко с времето си.

Стилистиката на видеоклипа, който съвсем скоро ще видим в ефира на телевизия “Планета Фолк”, също е вдъхновена от македонските клипове. Режисьор е Петьо Картулев, а кадрите са заснети на Попови ливади /Папаз Чеир/. Част от тях са реализирани с дрон и със сигурност ще допълват по един ефектен начин цялата сюжетна линия. В унисон с посланието и настроението на песента е й визията на певицата - много стилна и в тъмни тонове.