Галена е първият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2016

Галена е първият номиниран за Фолк Идол 2016, чието име разкриваме. Певицата получи безрезервната подкрепа на ценителите на попфолка!

В продължение на близо месец време читателите на Signal.bg номинираха фолк изпълнителите, а в следващите дни ще научите кои достигат до финалния етап. Имената на певиците и певците обявяваме в произволен ред, а не според броя гласовете и мястото, което заемат в Топ 10.

Музикалните проекти на Галена през 2016-а година отново силно впечатлиха меломаните и я поставиха в челните позиции на музиката в България. Тя доказа, че отдавна е извън клишето попофк певица, а нейните песни и клипове могат да се съизмерват с тези на световни звезди.

Изпълнителката на "Пайнер" блестеше както с хитовите си песни, така и с различния подход към всеки един детайл по представянето им, а не на последно място с изключителен професионализъм и висок стил в работата си.

2016-а започна за нея със съпорта, който даде на колегата си Крум в проекта "Както желаете, мис", промотиран в началото на януари.

В края на февруари Галена провокира феновете с проекта "Да ти олекне", с който затвърди позициите си на новатор в попфолка. Певицата за пореден път разчупи рамки и клишета, поднасяйки различен, модерен и оригинален продукт.

Автор на музиката и аранжимента на "Да ти олекне" е Владислав Драганински, а текстът е дело на Мариета Ангелова. За стилното и оригинално видео певицата се довери на професионализма на режисьора Николай Нанков и оператора Мартин Чичов, а зад неповторимата визия стои безупречнитя моден усет на звездата и стилистът Добромир Киряков.

В края на април Галена изненада с нова колаборация. След близо 12-годишна пауза Коста Марков зарадва почитателите си с нова песен, която бе съвместно с Галена и Деси Слава. "За две жени" се посрещна изключително добре от публиката. Мелодията е дело на изпълнителя, текстът е написан от Мариета Ангелова, аранжиментът е на Даниел Ганев. Видеоклипът е под режисурата на Николай Скерлев.

Точно месец след това се появи и взривяващият съвместен проект на Галена и Цветелина Янева ft. Азис - "Пей, сърце", който буквално за дни се наложи като безапелационен хит с интересен и колоритен видеоклип. Парчето е композиция и аранжимент на Оцко, а текстът е написан от Мариета Ангелова.

Уникална в своите проекти и щедра в подкрепата си и към новите изпълнители, Галена участва в дебюта на Лорена - "Все ми е тая", състоял се в края на юли. Благодарение на това феновете забелязаха новото попълнение на фолк сцената.

През септември отново имаше голяма изненада за почитателите на хитовата изпълнителка - специалното ѝ участие в проекта на Фики "С друг ме бъркаш", който също се нареди сред най-харесваните фолк парчета. Видеоклипът е реализиран с режисьора Георги Марков, който е и сценарист на проекта. Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев, а текстът е дело на Мариета Ангелова.

Голямото избухване на Галена е с най-нетипичния проект, който реализира през 2016-а - "#МамаУраган", поднесен в началото на октомври. Парчето е дело на Криско и силно впечатли не само почитателите на изпълнителката, но и всички меломани в стараната.

Най-горещият хит на Лято 2016 - "Пей, сърце", стопли сърцата на зрителите и в зала "Арена Армеец" на 22 ноември като даде старт на концерта "15 години телевизия Планета" с уникалното холограмно шоу, подготвено от Галена, Цветелина Янева и техния екип.

Макар да е в напраднала бременност и в очакване на второто си дете, в края на годината Галена засне телевизионна версия на сингъла "Мина ми", с който бе включена в новогодишната програма на "Планета". Така още в първите минути на 2017-а успя зарадва публиката си с нова песен.